To jest widok strony w wersji do druku
-
szarpanie podczas jazdy
Witam jeżdżę doblo 1,9 podczas jazdy często szarpie samochodem jadąc spokojnie na wyższych biegach jak dodam gazu przestaje ale jak odpuszczę znów szarpie jakby silnik się dławił.Może jakąś udzielicie wskazówkę gdzie przyczyna tej nierównej pracy silnika.Pozdrawiam.mabi
-
Filtr powietrza w jakim stanie? Sprawdź dolot na początek cały.
-
Ja bym obstawiał nieprawidłową pracę zaworu EGR lub jego zabrudzenie nagarem.
-
Cześć. Nie dawno miałem dokładnie to samo w moim palio . Najprawdopodobniej to wina silnika krokowego, nie polecam chińszczyzny. Jeśli nie krokowy to wyczyść przepustnice ,a jeśli nie to sprawdź dokładnie rurę dolotową z filtra powietrza do silnika
Napewno się uda.
-
Filtr paliwa kiedy był wymienany? obawiam sie że to może być wina pompy wtryskowej lucas epic
-
-
Cytat:
Napisał
bodziu85
Najprawdopodobniej to wina silnika krokowego
Cytat:
Napisał
lancer
Gaźnik OK?
Panowie, proponuje dokładniej czytać temat, kolega ma diesla.
-
Ja proponuje zacząć od poduszek silnika to jest najbardziej prawdopodobna przyczyna :)
-
pragnę odświeżyć temat, Fiat Doblo 1,9 JTD 2003r. - szarpie.
Wymieniony rozrząd kompletny, filtry paliwa, oleju, powietrza, olej, zawór egr wyczyszczony.
Usterka nie jest stała, raz jest i zrobię 100km bez problemu a raz nie da się normalnie jechać nawet przy ruszaniu już szarpie. Efekt jakby lekkie dławienie.
Komputer nie pokazuje żadnych błędów za wyjątkiem czujnika temp. cieczy chłodzącej.
Jakieś propozycje? Nie jestem mechanikiem więc muszę radzić sobie sam, liczę na Waszą pomoc.
W razie co jestem pod telefonem.
pozdrawiam
Gniewko