Jak w temacie - Shell FuelSave. Czy ktoś korzystał? Jakieś wrażenia? Jak cena?
To jest widok strony w wersji do druku
Jak w temacie - Shell FuelSave. Czy ktoś korzystał? Jakieś wrażenia? Jak cena?
Jak na moje ściema i "chłyt maketingowy" ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Chyba masz rację. Z innego źródła dowiedziałem się to samo. :)
Na zbiorniku podobno no litra czy dwóch,tak wypowiadał się jeden z przedstawicieli firmy shell
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
Przedstawiciel firmy shell mówił że od litra do dwóch na całym zbiorniku. Więc odpowiedź jest że to raczej ściema
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
dwa litry mnie na 57 w moim przypadku czyli jak auto pali średnio powiedzmy 6/100 to będzie paliło 5.99/100. nie wiem jak wy ale ja zacznę je tankować od razu odczuje różnice w portfelu.
A tak poza tym i na serio to jak tankuje na shell to jednak mam spalanie niższe tak około 0.3l/100 km więc myślę że i tak paliwa mają dość dobre
No widzisz, u mnie jest zupełnie odwrotnie :P
Na shell'owskim pali mi nieco więcej, a po FuelSaver jedynym odczuwalnym skutkiem było zamulenie :)
Nie żebym coś miał do shella, po prostu takie odniosłem wrażenie :P
Swoją drogą - chwyt marketingowy: nowa nazwa starego paliwa o minimalnie zmienionym składzie i już reklama się kręci ;)
Pzdr
Voyt pamiętaj że stacja stacji nie równa nawet jak ma tą samą nazwe. A dlaczego?? to proste stacja moze być prywatna a tylko pod patronatem np. Shell i wtedy firma nie ma nic do paliwa bo właściciel zaopatruje się gdzie chce. Natomiast co innego gdy właścicielem jest koncern. i tu moze być właśnie tak że u mnie właścicielem jest shell i mają dobre paliwo a u ciebie jakiś prywaciarz i kombinuje. Dowiedziałem się tego po rozmowie z kolega który pracował na orlenie.
No dobra ale na całym zbiorniku 1 lub 2 litry oszczędności, a jak ktoś przepala 1 zbiornik dziennie to przy 2 litrach oszczędności w ciagu 5 dni ma 10 l oszczędność,w miesiącu 40l a w ciągu roku... a dla flot co maja po xxl samochodów to już jakaś oszczędność.
Ale to trzeba skalkulować czy się opłaca, bo zapewne paliwo droższe o te ileś % więc trzeba zobaczyć co i jak.
Dla osób co przejeżdżają bak w 2 miesiące to żadna oszczędność.
Nie chodzi ile tego paliwa przepalasz, tylko o to że jest one droższe i się to nie opłaca zwyczajnie..
Poza tym odgrzałeś półroczny kotlet za co otrzymujesz złotą łopatę:
Załącznik 6757