Panowie mam pytanko jezeli pasek mi strzelil to głowica jest bardzo kolizyjna ????
czy jest taka mozliwosc ze zawory sie nie pokrzywili bo kiedys znajomy mial taka sytuacjie i wystarczyli mu tylko wymienic pasek
To jest widok strony w wersji do druku
Panowie mam pytanko jezeli pasek mi strzelil to głowica jest bardzo kolizyjna ????
czy jest taka mozliwosc ze zawory sie nie pokrzywili bo kiedys znajomy mial taka sytuacjie i wystarczyli mu tylko wymienic pasek
Wszystko zależy w jakim momencie to się stało. Lecz i tak bym przejrzał wszystko.
zobaczymy akurat noga nie byla na gazie a silnika nie zblokowalo wiec trzeba byc dobrej mysli
nie rozumie ?? silnika nie zablkowało ? to zerwał sie pasek i silnik dalej pracował :P
Witam
Ostatnio w czasie jazdy zerwał mi się pasek rozrządu. Też myślałem że może nic się nie stało, Jednak dostałem się do zaworów i się okazało że 10 zaworów jest trafionych ( skrzywione) tłoki były ok. Kupiłem silnik za 500zł.
Pisałem że i tak należy przejrzeć wszystko
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
Niestety musisz wszystko przejrzec, u mnie strzelił napinacz, silnika nie zblokowało, ale kompresja uciekła, co się okazało.... 8 zaworów pogiętych. Niestety, ale u ciebie raczej bez rozebrania silnika tez sie nie obejdzie.
Nie sądzę żeby obeszło się bez zdejmowania głowicy. napewno dostał po zaworach. w tych silnikach to standard że jest 8-10 zaworów do wymiany.