To jest widok strony w wersji do druku
-
[Bravo] Luz na półosi
Cześć,
Chłopaki, dziś trochę robiłem oględziny podwozia i z ciekawości poszarpałem różnymi częściami samochodu aby sprawdzić czy nie ma luzów itp. i złapałem za półoś od strony pasażera i jest na niej dość spory luz w pionie i poziomie mniejszy ale wyczuwalny na przegubie wewnętrznym. Czy to normalne czy do wymiany przegub ? Dodam, że nie rozwiązałem jeszcze sprawy z tym waleniem na dołkach i właśnie dochodzi ono z prawej strony do tego przypomnę, że jak szarpie mocno za koło to też ma luz na boki.
-
Jak szarpiesz góra dół to luzów raczej nie powinno być (ew. delikatny bo p. wenętrzny nie jest jakiś super precyzyjny). A koło? Na czym te luzy są? Jak wygląda sworzeń wahacza ew. tuleje?
-
Moze łożysko koła i przez to przenosi się to wszystko na półośkę :)
-
Jakby było łożysko koła to by sobie nie poruszał nią jak auto stoi na kołach.. Poza tym łożysko z takimi luzami to już by słyszał dawno..
-
A jakie masz przeguby ?? Homokinetyczne czy normalne ?? i druga sprawa podczas jazdy nie masz wibracji na kierownicy ?? jeśli masz zwykłe i czujesz drgania podczas jazdy to najprawdopodobniej w przegubie wew. rozsypało się któreś łożysko i stąd luz - te przeguby same w sobie mają luz ale nie powinien być on przesadnie duży
-
Przeguby chyba zwykłe nie wiem jakie dokładnie, wubracje właśnie mam od 110 km/h się zaczynają i im szybciej jade to bardziej się trzęsie kierwonica, przy hamowaniu tak samo dość bardzo trzęsie. Luz mam sopory właśnie i się martwię torchę o to.
-
Generalnie luz nazwijmy to "skrętny" może być niewielki ale łapiąc za półoś i ruszając nią góra duł nie powinno być prawie żadnego luzu - jeśli taki jest a co gorsza duży to prawie na 95% drgania masz właśnie od tego a sam przegub jest do wymiany