To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Slabe wspomaganie -
Slabe wspomaganie
Tak jak w temacie, w sienie na wolnych obrotach ciezko kreci sie kierownica. Pasek ok, plyn jest, nie ma zadnych wyciekow :roll:
Jak dodam gazu to przy obr. 2,5tys wspomaganie chodzi normalnie... Co to moze byc?
ps. sory za brak polskich znakow ale cos mi sie komp psuje :/
-
Danio a może to problem z maglownicą???
-
Prędzej pompa. Jak na postoju wykręcasz kierownicę do oporu to pompa wyje albo huczy albo wydaje jakieś inne dziwne dźwięki? Jak tak, to na 90% pompa zdycha.
-
no tak pompa sama w sobie też może już być wyrąbana.
ja bym spróbował podnieść cały przód do góry i sprawdzić skręcając rękami za koło jak pracuje przy włączonym silniku i wyłączonym. Może wtedy dowiesz się czegoś...
-
Pompa raczej nie huczy. Sprawdzę jeszcze to ale wydaje mi się że jest ok
-
-
Tak jak pisze jelcyn... 90% pompa wspomagania jak do oporu to spadną obroty i będzie jęczeć...
-
Nie chciałem nowego tematu tworzyć, a że temat o wspomaganiu to zapytam. Jaki płyn kupić do wspomagania?
-
Cytat:
Napisał
pchlopik
Jaki płyn kupić do wspomagania?
TUTELA GI/A ( specyfikacja ATF DEXTRON II D LEV SAE 10W )
Ja lałem zdaje się ELF Elfmatic G3.. Generalnie musi spełniać po prostu normy.
Sprawdź w instrukcji obsługi (z tyłu).
Pozdrawiam
-
jak nie wiesz jaki masz - to dolej obojętnie jaki - jak masz od nowosci to tutela ;) a jak ubywa wiecej to zainteresuj sie wyciekiem :)
-
Oleje są podobno mieszalne chociaż wchodzi tam jakieś 0,8 litra więc butelka starczy na pełną wymianę..
-
proponujecie spuścić cały stary płyn wspomagania? Czy można to wykonać samemu?
-
Ja wymieniałem olej ściągając go strzykawką ale najlepiej ściągnąć wąż z maglownicy i na chwilę odpalić auto. Najlepiej by było też przepłukać układ świeżym olejem kręcąc na odpalonym silniku prawo/lewo i wtedy wymienić na nowy.
-
W poniedziałek samochód idzie do mechanika na wymianę klocków, tarcz, końcówek drążków to przy okazji to się zrobi ;)