Witam, posiadam Fiata Palio weekend z lutego 1999 i moje pytanie ... czy mam palio po lifcie modelowym 99 czy przed. ? czym takie auta sie roznia. na blotnikach mam 16V nie 100 .
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, posiadam Fiata Palio weekend z lutego 1999 i moje pytanie ... czy mam palio po lifcie modelowym 99 czy przed. ? czym takie auta sie roznia. na blotnikach mam 16V nie 100 .
Wyczytałem na szybko że po FL zmieniły się reflektory. Przed FL były na żarówki H4, po FL - H3 + H7. Może w ten sposób sprawdź.. A w eper tego nie da się podejrzeć? Bo u mnie np. widać - mam CF2 czyli po FL ale przed OBDII, CF1 to zupełny przedlift, a CF3 to już OBDII.
z tego co się orientuj to Palio/siena lifting przechodziły jakoś w 3 kwartale 99r więc jeżeli Twoje auto jest z początku roku to masz je przed liftem. ponadto różnią się one również reflektorami przednimi - tak jak pisał kolega byrrt przed liftem były na żarówkę H4 a po lifcie były na żarówkę H7 + H3. Tak jak piszesz oznaczenie na błotnikach również informuje o tym czy masz przed czy po liftingu. jeżeli jest napis 16v to jest przed a jeżeli jest napis 100 to masz po liftingu. Zmiany były również w w umieszczeniu silniczka krokowego w silniku. Ściągnij sobie książkę sam naprawiam i tam będziesz miał więcej napisane na ten temat
No ja mam dzielone lampy H1+H7 ... hmm no bede sie musial dokladnie przyjrzec temu po pracy
no z tymi lampami to nie zawsze tak było... to jest co najmniej dziwne, ale o ile w "poliftowym" 1.2 nigdy nie widziałem innych lamp jak H3+H7 to w 1.6 nawet z 2000r często widywałem H4 :rolleyes: w standardzie zaczęto również montować airbag kierowcy, ale widywałem już nie raz egzemplarze bez niego (o dziwo też tylko w 1.6). I nie jest to zależne od wersji wyposażenia czyli EL czy HL tylko od silnika ! Pod koniec produkcji zmieniono jeszcze zagłówki siedzeń na te z Punto II (tylko w EL) oraz retuszowi poddano zegary - w wersji bez obrotomierza zmieniono czcionkę i kreskowanie zaś w wersji z obrotomierzem w końcu zmieniono paskudny, zielony nadruk na biały + tak jak wcześniej czcionkę (tydzień temu nabyłem takie właśnie zegary :cool:). Ale oczywiście nie może być tak łatwo - nie każdy HL dostawał nowe zegary :lol: Poniżej zegary dla porównania :
obrotomierzem :
przed - Licznik zegary Fiat Palio Siena z obrotomierzem (2123763665) - motoAllegro
po - ZEGARY FIAT SIENA PALIO 1.2 1,2 W-WA CZESCI (2186184845) - motoAllegro
bez obrotomierza :
przed - FIAT SIENA 1.6 16v licznik zegary VEGILA (2160210404) - motoAllegro
po - Fiat Palio Siena 1.2 8v zegary licznik GWARANCJA (2158117090) - motoAllegro
jak coś jeszcze mi się przypomni to napiszę :)
no to juz nie wiem... bo lampy mam dzielone i poduche kierowcy tez mam . ale znowu zegary zielone ;p a w ksiazce sam naprawiam wyczytalem ze zmiany zaszly od marca 1999 a ja mam auto z lutego. czyli tak jakby nie calkiem liftingowy. a jednak cos go zachaczylo ;p albo poprostu to ze wersja bogatsza ;p 1.6 16V HL. a biale zegary tez mi sie bardziej podobaja ;p
no a w sumie w 2002 pojawilo sie nowe palio/albea :)