To jest widok strony w wersji do druku
-
Fiat Scudo 2006r 2,0 JTD
Witam - posiadam Fiata SCUDO 2,0 JTD z 2006 r (VIN ZFA22000086244328) nie wiem jaki jest w nim pasek rozrządu i co ile nalezy go wymienić, następna uwaga to moim zdaniem zbyt duże spalanie paliwa - posiadałem przedtem Peugeota Experta 2,0 HDI z 2001 r i ten palił znacząco mniej - jaka jest różnica między tymi silnikami (jeżeli jest) i co można zrobić by ten obecny ( Fiat Scudo) palił mniej
-
co do wymian to zobacz sobie w instrukcji obsługi. jak jej nei masz to jest w dziale downloads. co do spalania to nie masz przypadkiem muła do 2tys obrotów??
-
za dużo informacji mi niestety nie przekazałeś - chodziło mi o precyzyjną odpowiedz
-
Cytat:
Napisał
bogdan_plock
za dużo informacji mi niestety nie przekazałeś
masz dział download i nawet tam nie zajrzałeś. specjalnie dla ciebie wrzuciłem instrukcję. scudo 2005 - Downloads - Fiat Klub Polska
a to co w niej było
instrukcja strona 134 zaleca się wymianę paska rozrządu co 120tys km lub co 3 lat. (wg mnie to trochę za duzo), na jaki??? jaki wsadzisz byle markowy, czyli gates, contitech itp. sporo informacji znajdziesz na forum,czyli jakie paski sa polecane. pamiętaj o rolkach i pompie wody
spalanie strona 179. 2.0 16V 12 w mieście, mieszany 9 a trasa 7,3
-
-
proszę bardzo. polecam pobrać instrukcje i rzucić okiem. Jest tam wiele ciekawych informacji jak choćby rozmiar felg i opon itp.
-
Mam wydrukowaną tą instrukcję ale tam nie jest napisane jaki jest w moim Scudo pasek rozrządu a może jest na łańcuszek?
-
a co ty oczekiwałeś marki paska?? tego się nigdzie nie dowiesz bo to bez znaczenia
kupujesz jakiś markowy a jak nei to idziesz do aso i bierzesz oryginalny czyli taki jak na pierwszy montaż, ale z tego co wiem to idą właśnie takie paski jak contitech.
masz na pewno pasek bo według eper pasek ma nr 9464034380 i kosztuje Cena z VAT-em 261,97 PLN