Witam podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka silnika i mruga, obroty faluja między 500 a 900 obrotów. Auto straciło na mocy. Co może być przyczyną??? Proszę o pomoc.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka silnika i mruga, obroty faluja między 500 a 900 obrotów. Auto straciło na mocy. Co może być przyczyną??? Proszę o pomoc.
Niestety, ale podłączenie się pod kompa będzie najtańsze i najprostsze. Można gdybać i będziesz wymieniał po kolei rzeczy. Podepnij zobacz kod błędu i będzie wiadomo.
na komputer i tak jadę jutro do ASO ale może przypuszczacie co mogło nawalić. Wiem temat rzeka ale może mniej więcej ja obstawiam osobiście na katalizator i sondę.
Najbliższa temu jest jak napisałeś sonda.
Może nie jedź do ASO, a poszukaj kogoś, elektryka samochodowego, taniej wyniesie.
Byłem dziś u 2 ale nie pomogli bo nie mają odpowiedniego oprogramowania. Jest to mój pierwszy samochód z komputerem więc nie mam rozeznania, a auto potrzebne jest w miarę szybko. Lecz na przyszłość muszę się rozejrzeć za elektrykiem z odpowiednim oprogramowaniem. Dodam jeszcze, że auto tydzień temu było na rozrządzie i dziś na wolnych obrotach słychać stuki jak dodam gazu stuki nikną to samo jest jak mam wciśniete sprzęgło brak stuków sprzęgło puszczone stuki są.
Łożysko skrzyni może być skoro ustępuje przy wciśniętym sprzęgle.
ale podczas jazdy nie słychać i wcześniej też nie było. Tylko wraz z pojawieniem się tamtej usterki pojawiła się ta.
Podjedź na tego i zobaczymy co będzie. Rozrząd dobrze jest złożony? nie przeskoczył?
Byłem wczoraj na ASO i okazało sie ze nie pracuje 1 i 4 cylinder. Okazało sie, że kable miały przebicie wymieniłem przy okazji świece i wszystko teraz ładnie gra. Pozdrawiam