To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Opony letnie -
Opony letnie
Witam,
Wiem, że patrząc za okno troszkę głupie może wydawać się szukanie letnich opon ale teraz można je kupić w naprawdę fajnej cenie. Mi wpadły w oko VREDESTEIN SESSANTA? Ma ktoś takie oponki? Może ktoś coś o nich powiedzieć?
Myślę też o Fulda Sportcontrol i Continental SPORTCONTACT 5 to nowość ale jeździłem już na 2 i 3 i były warte ceny ale wygląd VREDESTEIN mnie powala, a na feldze pewnie będzie wyglądać jeszcze piękniej.
Chce kupić 225/45/17, fabrycznie zakładali 215/45/17 ale widziałem jedno bravo na 225 i się zmieściło.
Z góry dziękuję za pomoc!
-
Cytat:
Napisał
szela
etnich opon ale teraz można je kupić w naprawdę fajnej cenie
też juz szukam. obecnie ceny sa niższe niż w sezonie
-
Witam,
Opony już kupiłem i przydało by się zainwestować w jakieś dobre zabezpieczenia i tu moje pytanie jakie zabezpieczenia kupić do nowego bravo, chodzi mi kształt śruby, długość i skok gwintu bo sprzedawcy na allegro podają sprzeczne informacje, a nie mam możliwości sprawdzić tego w instrukcji bo mam nie mam mnie aktualnie w kraju. Felgi mam 17" z 500 abarth. Pozdrawiam
-
pobierz instrukcję z forum. ale ja bym nie zabezpieczał ich specjalnie jakoś. nikt ci ich nie ukradnie
ja do stalowych zimówek kupowałem od stilo i pasują a są to M12 skok gwintu 1,25 a długość gwintu zmierzysz tych co masz
-
a może ktos słyszał coś o firmie kenex lub cos takiego Opony letnie 205/55R16 L688 nowe wzór F1 Wyprzedaż (2177421646) - motoAllegro
no i jeszcze firma zeetex.
-
Ja bym się bal zakładać opony nieznanej firmy. Na rynku jest sporo Chińskich produktów, co może budzić daleko idące wątpliwości. Najlepiej byłoby znaleźć za pomocą wujka google jakiś wiarygodny ranking opon letnich i sugerując się powyższym dokonać wyboru ;) Ja jeżdżę na Michelin Energy i faktycznie pomagają w oszczędzaniu paliwa. Nie jest to może nieprawdopodobna oszczędność ale 5% mniejszego spalania może cieszyć :)
-
jakoś nie mogę sensownego rankingu znaleźć. a że zimówki kupowałem niedawno i teraz letnie wiec szukam czegoś tańszego i nowego. nie chce używanych a tym bardziej bieżnikowanych
---------- Post dodany o 21:48 ---------- Poprzedni post dodany był o 21:38 ----------
Opony nowe 205/55R16 205/55/16 Zobacz OKAZJA !!! (2179907901) - motoAllegro
Test opon letnich: oto zwycięzcy naszego wielkiego porównania
i wiem co kupie
-
Masz dużo racji. Z jednej strony nowe opony znanej marki to kolosalny wydatek, z drugiej używane to też średni pomysł, nigdy nie wiadomo co kto z tymi oponami robił, jak przechowywał i co przeszły.
Poszukam jakiegoś dobrego rankingu, może uda mi się coś znaleźć. Jak by co wkleję linka na forum ..
E widzę że udało się coś znaleźć wiec nie będę się już siłował z wujkiem :)
-
wkleiłem test opon auto świata. te vredestein są na 2 miejscu zaraz za pirelli
-
Widzę że mój michelinek jest bardzo dobrą oponką :) No teraz przepełnia mnie duma ...
-
ten vredestein jest nie głupi. nie stać mnie obecnie na tą z rankingu ale wezmę inna ich oponę
-
Cytat:
Napisał
seth
wkleiłem test opon auto świata. te vredestein są na 2 miejscu zaraz za pirelli
No to nie ma się nad czym dłużej zastanawiać :)
-
jutro kupuje albo w poniedziałek. jeszcze na mieście popatrzę i w Białymstoku bo będę.
i olej jutro wymieniam. i za ubezpieczenie zapłaciłem. ehhh początek roku ciężki jest
-
Oj nawet nie mów. Mnie już czeka wymiana rozrządu i z 5 innych "pierdół". Tylko czemu te pierdoły są takie drogie :( A o innych koniecznych wydatkach nie związanych z autem to nawet nie wspomnę.
-