Witam mam luz na drążku kierowniczymo od strony kierowcy czyli lewy. Mam pytanie jak mogę go odkręcić najprostszym sposobem ? wymienić?:mad::?::?:jaki klucz będzie potrzebny?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam mam luz na drążku kierowniczymo od strony kierowcy czyli lewy. Mam pytanie jak mogę go odkręcić najprostszym sposobem ? wymienić?:mad::?::?:jaki klucz będzie potrzebny?
nie masz luzu na drążku tylko na końcówce drążka. potrzeba będzie druga osoba, żabka i klucz 19 (o ile dobrze pamiętam) po odkręceniu końcówki od zwrotnicy (klucz17) jedna osoba trzyma żabka za drążek a ty odkręcasz końcówkę. jest to dość ciężka operacja ale wykonalna. prócz końcówki na drążku jest nakrętka centrująca ale ona zostaje na drążku. po wymianie musisz zobaczyć na stacji diagnostycznej zbieżność. jeśli chcesz porady na żywo będę najprawdopodobniej w czwartek w Białymstoku i dopiero w piątek wyjeżdżać będę
hm. końcówki kierownicze mam nowe po wyjęciu końcówki. ruszałem drążkiem i był luz na drążku od maglownicy. Z 2 strony luzu nie było wiec wnioskuje ze nie ma luzu maglownica na zębatce. i ty mam pytanie jak odkręcić drążek czy jakiś klucz specjalny trzeba ? drążki rzadko się wymienia i w moim przypadku właśnie trzeba :mad:
no to sorry za poprawienie tematu zaraz naprawię. jakos dziwnie że to na drążku masz luz. co do wymiany drążka to nie wiem czy nie lepiej i wygodniej cala maglownice wyciagnąć
cos mi się wydaje że on ma luz na takim jabłku w którym siedzi przy maglownicy
hm właśnie nie chcę całej wyciągać maglownicy. jak już będę musiał to wole nową kupić za 189zł.. wiem że drążek się wykręca dla tego może ktoś miał podobny przypadek i mógłby go opisać jaki klucz i jak najlepiej wyjąć stary p.s drążek 35zł więc taniej niż maglownica;/;/ właśnie te jabłuszko mam wyrobione ( drążek kierowniczy) z lewej strony
Załącznik 2265
ściągasz osłonę klucz 22 plaski i poszło. o ile wsadzisz tam klucz i będziesz miał jak szarpnąć. powinno się udać
wymieniłem drążek klucz nr 30 poszło bez problemu temat do zamknięcia!!! drążek był wyrobiony i miał duży luz po wymianie wszystko ucichło, nie ma stukania.
no to gitara :D