To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Problem z radiem -
Problem z radiem
Witam
Jestem nowym użytkownikiem forum i specjalnie założyłem konto abyście mi pomogli gdyż dziś rano wsiadam do Stilo a tu nagle radio ( fabryczne 2-dinowe ) nie czyta mi płyty i odbiera samo radio i nic na panelu radia nie działa. Nie mogę ani przyciszyć ani pod głosić , żaden przycisk nie reaguje. Wciskałem wszystko co mogłem , aby wyjąć płytę , menu , przerzucić stacje. Radio nie reaguje na nic. Co się mogło z tym stać i jak to naprawić ??
Z góry Dzięki za pomoc :)
-
Pierwsze co to odłącz zasilanie i włącz.. Sprawdz czy nie pomoże..
-
właśnie szwagra ojciec patrzył na to ( ma o tym pojęcie ) i powiedział mi że to raczej nie od tego , że odłączenie klemy nic nie da , i że podejrzewa że radio się zakodowało. Ale wpierw odłączę kleme i sprawdzę czy to pomoże
-
Cytat:
Napisał
TheKingll
właśnie szwagra ojciec patrzył na to ( ma o tym pojęcie ) i powiedział mi że to raczej nie od tego , że odłączenie klemy nic nie da , i że podejrzewa że radio się zakodowało. Ale wpierw odłączę kleme i sprawdzę czy to pomoże
kolego to radio dopiero bedzie wołać o kod jak podepniesz je do innego stilona,w twoim nawet po odpięciu klemy nie zawoła o kod.
-
I co próbowałeś odłączyć zasilanie?
-
jeszcze nie , bo miałem dziś egzaminy 2 i niestety przez naukę nie miałem czasu ( i tak nie zaliczyłem :D )
-
więc tak : odłączyłem akumulator na jakieś 20 minut po podłączeniu go ponownie jest mały sukces radio oddało mi płytę która siedziała w nim cały czas i radio gra tak cicho że go nie słychać prawie :/ ( wcześniej grało tak głośno że wogóle je wyłączałem ) :/ wyjąłem radio i próbowałem znaleźć przycisk reset lecz go nie znalazłem. Odpięcie kostek też nic nie dało :/ wie ktoś o co chodzi z tym radiem ?
-
Cytat:
Napisał
pioneer81
kolego to radio dopiero bedzie wołać o kod jak podepniesz je do innego stilona,w twoim nawet po odpięciu klemy nie zawoła o kod.
sorry za offtopa czyli moje radio jest nie aktywne i nie woła o kod ... jak podepnę go do innego stilo to zawoła o kod a później jak podepnę z powrotem do swojego to też zawoła o kod ?
-
Cytat:
Napisał
scWojtek
sorry za offtopa czyli moje radio jest nie aktywne i nie woła o kod ... jak podepnę go do innego stilo to zawoła o kod a później jak podepnę z powrotem do swojego to też zawoła o kod ?
dopiero zawoła o kod jakbyś podł w swoim stilo inne radio fabryczne
-
czyli moje radio w moim stilo nigdy nie zawoła o kod ? tak ? bo jest oryginalne i od początku w aucie ?
-
Tak dopiero jak je odłączysz od zasilania, tzn.wyciągniesz z samochodu, wtedy będzie wołać o code
Sent from my GT-I9000
-
odłączane było wiele razy od zasilania i nigdy nie wołało o kod . Myślałem , że się zawiesiło i naprawie je wkładają do innego stilo ... , ale to widzę nie pomoże .
btw. mój moduł radia nie działa jest nie aktywny tylko navi , ale widzę nikt nie umie nadal tego naprawić .