Panowie jaki dobry olej do silnika do mojej bravki dostępny na stacjach paliw???
Pilny temat .
Pozdrawiam
To jest widok strony w wersji do druku
Panowie jaki dobry olej do silnika do mojej bravki dostępny na stacjach paliw???
Pilny temat .
Pozdrawiam
taki warunek ponieważ jak jadę o 5 rano do pracy to sklepy zamknięte a jak wracam o 20 to to samo a tak to na stacji kupie i w robocie wymienię:)
Wszystkie półminerały są mieszalne ze sobą, jeśli lejesz 10w40 (tak jak książka nakazuje) kup cokolwiek i będzie dobrze.
Jeśli zalewasz minerał to będzie lepiej jak kupisz to co masz w tej chwili.
ogólnie gdy mówimy o 10w40 to byście bardziej polecali Selenia czy raczej coś tradycyjnego np rodzima marka lotos?
ciekawostka odnośnie seleny.
Byłem w ASO ( samo zło:) )
i mówie poproszę bla bla bla do fiata brava 1.4 12V z 1997 bla bla mam 213 tys. Facet do mnie ? a kiedy wałek był wymieniany. Ja do niego NIGDY !
oa on to jeżdzi pan na mobilu chyba bo na selenie juz dawno by strzelił :)
zamarłem. Fakt jezdzę na mobil 1 5w50 i narazie jest git - tfu tfu przez lewe ramie :P
pozdro.
barmak pierwszy raz słyszę, żeby Selena była gorsza od Mobila i co ma do tego ten wałek, ze sie przyczepili do niego :?:
ka_czor możesz lać Selene, to dobry olej, jeśli ci pomogę, to ja leje Elfa i tez nie narzekam ;) z lotosem raczej dałbym sobie spokój ;)
mówie co usłyszałem
barmak, wierzę, ale to nie zmienia faktu, że się dziwię.
mój kolega Iformatyk ma skodę oktawię 1.9D i nie zmieniał oleju przez ponad 70 000 i nic się nie stało tak twierdzi. dosłownie zmusiłem go do tego by go zmienił :)
tak naprawdę silnik 1.4 ma posraną magistralę olejową i dlatego wymaga dobrego oleju. Ja wymieniam regularnie mobila co 10 000 i po jakimś czasie i tak zaczeły klekotać zawory. wymieniłem magistrale na nową 360 zł sama częśc w aso :( 30 min roboty. i jak ręka odjoł.
Chodzi o to ze całe zycie auta dbamy o jego emeryturę tak jak z nami jak dużo palisz to mie mniej pretensji do raka :) .Ot tak mi się napisało :)
Padło na olej lotos:) wszystko gra . stary olej chyba i tak nie dawno był zmieniany przez poprzedniego właściciela bo wyglądał jak świeży:)
z tego co wiem to jakiś mobil był wlany..