Fiat Siena 1.2 EL rok 2000. zakup interfejsu
Na sam początek po zarejestrowaniu chciałbym wszystkich przywitać. Nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale, ale wydaje mi się ze chyba tak. Jeśli nie, to prosiłbym moderatora o przeniesienie w odpowiedni dział. Mam kilka kwestii dotyczących Fiata. Zacznę od tego, że mam go od nowosci i spisuje się całkiem dobrze. Chyba już najwyższy czas żeby niektóre braki pouzupełniać. Zacznę od tego , ze musze dorobic kluczyc, bo mam tylko jeden. Przydałby się do tego VAG i nie tylko do tego. Owszem zakupiłem kabel taki niebieski z przełącznikiem. Ściągnąłem program IAW ECU SCAN. Połączylem się z silnikiem, pokazywał mi tylko parametry. Nie można było skasować blędów. Następnie podłączylem drugą kostkę od strony pasażera. Miałem wielkie problemy, ale jakos się coś połączyło. Po chwili się jednak wyłączył ze względu na przekroczony czas. Pewnie to jest wersja DEMO. Mi żależy żebym mógł zakupić jak mam w Audi. Działający bezproblemowo. We Fiacie musze usunąć kilka usterek. Kontrolka od poduszki powietrzej, bo ciągle świeci. Centralne zamki nie wszystkie działają. Coś się dzieje ze światłami. Nie wiem czy wgl jest możliwe dostanie takiego przewodu. Zaznacze ze moduł na silniku ma parametry IAW 18F.B4 - Palio 1.2 MPI8v . Podłańczając pod Fiat Punto nie wiem dlaczego, ale na komputerze pojawiał mi się napis do tego sterownika od poduszki interfejsu ELM 327 OBD Key . Ale to mogłbyć tylko przypadek. Jak na początek powinno wystarczyć. Troche tego dużo, ale przez 11 lat troche się nazbierało. Jeśli mógłbym służyć komus pomocą na temat tego typu Fiata to proszę pisać.