Punto II 1.9 D szarpie, przerywa potrzebna pomoc!
Witam
Problem dotyczy Fiata Punto II 1.9 D z 2000r.
Wiem, że pewnie zaraz będziecie pisać, że ten temat już był tu poruszany i na innych forach ale tak naprawdę już tyle czasu szukam i czytam i w żadnym z nich nie ma odpowiedzi jak pozbyć się tego problemu, który polega na tym, że podczas jazdy na biegach 1 2 3 auto jeździ tak jak powinno ale już na 4 biegu przy dodawaniu gazu zaczyna szarpać i przerywać. Robiłem już to co niektórzy pisali żeby zrobić (np. zmiana filtrów, czyszczenie katalizatora itp.) ale to nic nie pomaga.
Jeżeli komuś udało się rozwiązać ten problem to proszę o pomoc i napisanie co dokładnie trzeba zrobić bo jak na razie to co przeczytałem na forach to nic nie daje.
Dodam jeszcze, że już kilku mechaników wykluczyło uszkodzenie pompy i w ogóle to na forum ktoś już pisał że zmienił pompę i dalej miał ten problem z przerywaniem. Ostatnio przeczytałem jeszcze, że mogą to być końcówki wtryskiwaczy i zamierzam to sprawdzić niedługo bo już chyba tylko to mi zostało :(...
A tak ogólnie to nie długo posiadam to autko i byłbym z niego bardzo zadowolony gdyby tylko nie to przerywanie...
Proszę o wyrozumiałość i pomoc oraz nie odsyłanie mnie na inne fora bo naprawdę czytałem już tego bardzo dużo i nic nie pomogło a przecież musi być jakaś przyczyna tego szarpania.
Pozdrawiam
artur1792