To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Pompa paliwa 1.7D -
Pompa paliwa 1.7D
Witam wszystkich ponownie,pojawił się nowy problem,ano z pompą ,w benzyniaku sprawa była prosta pompa była przykręcana nakrętkami i tyle,tutaj niestety takowego cuś nima,czyli pompa jest wkręcana w zbiornik? bo zastanawiają mnie takie uchwyty na wierzchu.
I jeszcze jedno kiedy się ona załącza,po przekręceniu kluczyka,czy w chwili jak silnik zaskoczy, bo u mnie po przekręceniu klucza cisza,więc stawiam, że jest walnięta.
prośba o jakieś rady ,bo nie chcę nic uwalić.
-
A tam na pewno jest pompa w zbiorniku?
-
O dziwo TAK-są jakieś kabelki ,jakaś kostka ,nawet napięcie się pojawia i to 12v,a sorry jest i 6v na trzecim pinie zgadnij od czego?,
a tak poważnie podejrzewam że jest wkręcana ,ale nie wiem w którą stronę dlatego pytam, powiem więcej w książce wkł,słowa nie ma o pompie paliwowej chyba, że mam dziwną książkę.
-
A nie jest o jakiś zawór odcinający paliwo? Szczerze to nie wiem i gdybam, ale to jest zdaje się zwykły wolnossący disel - tam chyba nie ma pomp paliwa? :roll:
-
Zawór zamykający jest na pompie wtryskowej- pompę mam Lucasa ,to w zbiorniku na pewno jest pompa i nie działa, tylko jeszcze nie wiem dlaczego, napięcie niby włazi,wskaźnik paliwa działa,tylko nie wiem w którą stronę odkręcić, myślę, że w lewo-zwykły gwint ,liczyłem, że ktoś wyciągał już pompę z diesla.
-
Tak jak ktoś wyżej zauważył, raczej nie masz w zbiorniku żadnej pompy paliwowej. W Bravo 1.9D czy w Marei z silnikami 1.9 TD nie ma w zbiorniku pompy paliwowej. Tylko silniki JTD mają w zbiorniku pompę.
Pewności jednak nie mam.
-
Już wiem, to tylko wskaźnik paliwa i zarazem "zasysacz" paliwa, jest sitko i tyle ,wyciąga się "to to"- pół obrotu w lewo i do góry.