To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
spalanie brava -
spalanie brava
Witam kolegów mam taki problem z bravka 1,6 16V otóż ostatnio zalałem jej 20L benzyny i byłem bardzo niemile zaskoczony gdy po 160km zapaliła się kontrolka od rezerwy, dodam tylko, że jeździłem dość ekonomicznie. Czasami gdy już przyciskałem pedał gazu to łykała tak max 10L a przy eko tak 8-9L.
W czym może być problem?
Pozdrawiam.
-
zobacz sondę lambda. jak padła to może dawać złe parametry do kompa.
a jak świece i przewody?? kiedy je wymieniałeś??
-
a jak sprawdzić tą sondę? samemu da się jakoś czy trzeba do jakiegoś mechanika podjechać ? świece wymieniałem niecały rok temu, przewody z jakiś miesiąc temu.
-
sondę możesz sam sprawdzić było to już na forum poruszane. wystarczy mieć multimetr
-
seth no to jak juz koledze pomagamy to napisz jak sprawdzić tą sondę ;)
-
najbardziej miarodajnym sprawdzianem spalania bedzie zatankowanie do pelna, przejechanie 100 km i znow pod korek. ponoc rezerwe w BBM'ach nalezy traktowac dosc umownie. zeby nie bylo, zdaje sobie sprawe, ze zatankowanie do pelna, to dosc spory wydatek ;)
-
po wpięciu się powinno napięcie wahać sie od 0 do 1 volta
Czy juz Pawle może być?? :D czasem trzeba zmobilizować użytkowników do własnych poszukiwań wtedy można od razu wpaść na coś co się przydaje
-
Cytat:
Napisał
boch
najbardziej miarodajnym sprawdzianem spalania bedzie zatankowanie do pelna, przejechanie 100 km i znow pod korek. ponoc rezerwe w BBM'ach nalezy traktowac dosc umownie. zeby nie bylo, zdaje sobie sprawe, ze zatankowanie do pelna, to dosc spory wydatek ;)
Dzisiaj akurat kolego miałem dłuższą trasę i na 55L zrobiłem 400km tak więc coś nie halo, jutro będę miał coś więcej czasu to się coś pokombinuje z tą sondą
-
Cytat:
Napisał
seth
po wpięciu się powinno napięcie wahać sie od 0 do 1 volta
Spoko ;) może byc ;)
-
Witam!
no i co kolego znalazłeś przyczynę tego dużego spalania?? ja mam dokładnie to samo.... tzn 50 l w baku i 400 km przejechane...... masakra dla portfela... i nie mogę dojść co jest nie tak......