To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Dziwny zbiorniczek
Witam .mam mały problem dostrzegłem pod maską dziwny zbiorniczek ,taka butelka z różowym płynem i ni cholery nie wiem do czego to służy a do tego jest już puste ,co to za plyn taki różowy i jakie on spełnia zadanie ,a to zdjęcie tej buteleczkiZałącznik 901
-
zrób zdjęcie trochę z dalszej odległości. Różowy/czerwony to wspomaganie, albo od chłodnicy.
-
Jeśli masz gaz to może być zbiorniczek płynu do lubryfikacji.
-
tak mam gaz ,a co to jest lubrykacja bo mam już chyba piąty samochód na gaz i w żadnym tego nie było i czy można jeździć i jak długo bez tego płynu???????
-
Lubryfikacja ma za zadanie chronić gniazda zaworowe przed wypalaniem. Nie wiem jak to działa w praktyce.
Podjedź do gazownika i zapytaj co i jak, bo ja jestem zielony w temacie, jak widzisz jeżdżę klekotem :)
-
To ulysse I? Jaki silnik? Tez mam gaz ale tego nie mam i nie widzialem w zadnym aucie z gazem.
-
1 załącznik(i)
To preparat służący przeciwypalaniu zaworów. Montuje się go w układzie dolotowym. Niektóre silniki mają miękkie gniazda zaworowe, a LPG jest "suchym" paliwem, wytwarzającym też więcej ciepła. To może skutkować wypalaniem zaworów z czasem.
A preparat stosuje się po to, aby niejako "smarować" zawory.
Montaż
Załącznik 926