Witam. Mam taki problem w Sienie:roll: Na gazie wszystko ok. Na benzynie na wyższych obrotach też za to na wolnych bez dodawania gazu silnik tak dziwnie szarpie. Jakieś pomysły?:tongue
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Mam taki problem w Sienie:roll: Na gazie wszystko ok. Na benzynie na wyższych obrotach też za to na wolnych bez dodawania gazu silnik tak dziwnie szarpie. Jakieś pomysły?:tongue
na początak samo adaptacja komputera a jak nie ustapi to bedziemy myślec dalej
przeczysc silnik krokowy
tomasz_ silnik krokowy był niedawno czyszczony po za tym, gdyby był to krokowiec to i na gazie by były podobne objawy :)
yacub jak wykonać to adaptację komputera? Bo nie bardzo wiem o co chodzi :tongue
odłącz aku na noc, podłącz rano, włącz silnik i czekaj dopóki się nie włączy 1 bieg wentylatora, potem wyłącz i gotowe
Dzięki tomasz_:tongue
a co do krokowca to są chyba dwa, jeden od benzyny i 2 od gazu ale nie jestem pewien, więc jak się myle to niech mnie ktoś poprawi
no własnie mam nadzieje że czysciłęs silniczek krokowy od benzyny oraz przepustnice ;)
Silniczek krokowy czyściłem, przepustnicę też bo ją rozwiercałem więc i dobrze wyczyściłem :rolleyes: Spróbuję jutro z tym kompem i będzie widać. A jak nie pomoże to spróbuję podłączyć pod kompa ale to dopiero w roku szkolnym bo wtedy mam możliwość podłączenia za free:smile:
Odświeżając temat ... Pomocy bo już nie mam cierpliwości i sił i pieniędzy przede wszystkim ... Wymieniłem sondę lambda i dalej silnik faluje na PB w granicach 2,5kk - 2kk ... Drugi silniczek krokowy, nowy czujnik temp. silnika, nowy czujnik temp. w chłodnicy ... Jakieś pomysły?Dodam tylko że rano na zimnym silniku samochód raz pali jakby na jeden cylinder - obroty wahają się na przełomie ok. poniżej 1000 i cały samochód się trzęsie i do tego świeci kontrolka oleju a raz zaraz po odpaleniu obroty skaczą do 4000 (poważnie) i tak się utrzymują przez ok. 2 minuty... Pomocy !!!
jak ci sie pali kontrolka oleju to coś poważnego ;) jak wygląda stan oleju ? płyn nie ma "oczek", jak otworzysz wlew oleju to jaki jest zapach ? banzyny ?
Spróbuj zrobić tak. Wciśnij pedał gazu do końca i przekręć kluczyk w stacyjce,aż zapalą się kontrolki. Jak zgaśnie kontrolka wtrysku to puść pedał gazu, wciśnij sprzęgło i uruchom silnik.
to moze tylko czujnik cisnienia oleju nawala
znajomy mechanik poradził mi sprawdzenie przepływomierza być może to jego wina że obroty falują tylko na PB. Niestety jak twierdzi nie ma możliwości sprawdzenia tego bo trzeba drugi przepływomierz na podmianę . Co radzicie?