To jest widok strony w wersji do druku
-
Jak zmienić wycieraczki?
Witam was.
To już mój kolejny post z pytaniem :P
Przepraszam że was tak wykorzystuję:swiety:
Otóż, muszę zmienić przednie wycieraczki. Strasznie ocierają o szybę, wszystko rozmazuję i wgl.
Ma ktoś może jakiś schemat jak wymienić wycieraczki na przodzie? Wiem że to dziwne pytanie no ale jeszcze nie wymianialam:P
Oraz orientujecie się jakie muszą być wycieraczki ? Jakieś muszę mieć 'parametry'? Długość itd? - Brava 95r.
Pozdrawiam.
-
1 załącznik(i)
Wycieraczka od strony kierowcy ma 580mm (58cm), od strony pasażera 480mm (48cm). Tylnia 330mm (33cm).
-
Apropo wycieraczek, to jeszcze zależy jakie masz, Fiat lubił montować takie, że nie dało się wymienić samych piór i trzeba było wykręcać całe(nie wiem jak tu, w tipo i tempra takie były na 100%). Zazwyczaj po wymianie są już montowane takie z mhm, takim ,,haczykiem'' klik na końcu z którego wypinało się klips. Tzn stawiasz wycieraczkę do pionu i trzymając za pióro obok mocowania delikatnie naciskasz w dół i powinna sama wyskoczyć. Albo wiesz co? poproś jakiegoś kolegę, męża/chłopaka/narzeczonego czy sąsiada.
-
Cytat:
Napisał
miszko
Wycieraczka od strony kierowcy ma 580mm (58cm), od strony pasażera 480mm (48cm).
Co do kierowcy, to spokojnie mozesz kłasc 600ke (60cm), ja taką mam i jest OK ;)
-
Co do sąsiadów to wszyscy lewi bo do mechaników jeżdżą.
Chłopak wraca za dwa tygodnie z Danii.
Więc muszę sama jakoś to zrobic :P
-
-
Dobry film, opisać to się nie da, ale pokazać to już co innego ;)
Teraz ania8902 raczej dasz sobie rade
-
Ja tez będe zmieniał, to tez sie przyda.