3 załącznik(i)
Drugi bieg tylnej wycieraczki.
Zrobiłem dzisiaj. działa. Kierownica w prawo tak aby mieć dostęp przez jej górną część do dźwigni od wycieraczek, lewa ręka na dźwignię i trzymamy ja w miejscu, przekręć włącznik tylnej do oporu i TERAZ prawa łapa na pokrętło tylnej wycieraczki i rozsądnie siła - dzisiaj w 2 bravosach to zrobiłem i działa\\:D/
Tutaj dokładny opis co i jak (stwórz manual i dodaj w tym temacie)
Powodzenia.
Będzie opis!
Wycieraczka tylnej szyby w FB to historia. A pomysł na częstotliwość przetarcia szyby to kuriozum. Można to poprawić bez rozbierania naszych autek ( akumulator, poduszka, kierownica, przełącznik zespolony na elementy).
Do dzieła:
1. odpalamy i kiera w prawo o 80-90 stopni tak aby przez jej górną część mieć swobodny dostęp do przełącznika wycieraczek,
2. gasimy silnik, dźwignia wycieraczek w martwym punkcie,
3. lewa ręka na dźwignię poniżej włącznika - pokrętła tylnej i trzymamy ja w miejscu STABILIZUJEMY aby się nie ruszała,
4 . prawa łapka na pokrętło tylne i przekręcamy na pozycje pracuj,
5. stopniowo zwiększamy siłę, aż poczujemy że coś puściło i przekręcimy pokrętło dalej uwaga: można luzować nacisk, zwiększać jego zakres - musimy złamać plastikowe blokady będące wewnątrz przełącznika Załącznik 290, odważnie:wrrrr:
6. jeżeli may ruch w każdą strone o 2 pozycje=sprawa załatwiona = mamy dwie prędkości tylnej wycieraczki.
7.kluczyk, odpalamy, płyn na tylną szybe i przekręcamy raz I bieg Załącznik 291, drugi raz Załącznik 292 druga prędkość.:D
Podchodziłem do sprawy 2 razy i sprawdziłem= zrobiłem w 2 bravosach (trewi i piter64).
Powodzenia.
Specjalne podziękowania za pomysł i poszukiwanie ukrytych funkcji naszych autek dla dreamer1983