Witam wszystkich, mam problem takiego typu że na zimnym silniku jak załączy się ssanie to obroty są ok 900, a jak się silnik nagrzeje to ok 1000,
od czasu do czasu auto wskakuje samoczynnie na obroty :/
co może być przyczyna?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam wszystkich, mam problem takiego typu że na zimnym silniku jak załączy się ssanie to obroty są ok 900, a jak się silnik nagrzeje to ok 1000,
od czasu do czasu auto wskakuje samoczynnie na obroty :/
co może być przyczyna?
ssanie masz automatyczne. wg mnie obroty nie są złe do 1000 to tak normalnie nawet. co do skoków obrotów to zobacz krokowca
Ok, ale czy linka od ssania powina być naciągnięta jak się załącza czy raczej luźna? Bo u mnie cały czas jest luźna a mogę przesunąć blokadke na lince...
Może to CI pomoże.Załącznik 260
w TD100 nie ma czegos takiego jak ssanie manualne.
Masz ssanie automatyczne - jest taka linka na pompie, kolo linki gazu, ona jak się naciągnie, podwyższa lekko obroty.
Możesz ssanie regulować poprzez popuszczanie organicznika na lince.
Tutaj masz zdjęcie i opis regulacji, za tzw ssanie (podwyzszenie obrotów), odpowiada linka nr 3.
http://fiatklubpolska.pl/bravo-brava...d-100-gt-7267/
No właśnie u mnie też jest odwrotnie... Ssanie się załączy mam 900 obr, temperatura się podwyższy i mam 1000... wszystkie wężyki ok.
Ja mam podobny problem jak ustawie tak że ładnie pali to ma wysokie obroty znaczy jak odpali 1200 jak linkę naciągnie to spada do 1000
jak ustawie 900 obrotów na ciepłym to zimny ciężko pali i ma 700 obrotów