Witam,
Mam problem przy odpaleniu samochodu (mowa o benzynie) i przygazowaniu czasem cos strzela raz ciszej raz głosniej, jak głośniej strzeli to silnik gaśnie. wiecie co to może byc?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
Mam problem przy odpaleniu samochodu (mowa o benzynie) i przygazowaniu czasem cos strzela raz ciszej raz głosniej, jak głośniej strzeli to silnik gaśnie. wiecie co to może byc?
Popraw proszę pole "Skąd". To tak by the way.
Co do strzelania. Masz LPG? Jaki stan świec, kabli wysokiego napięcia?
dokłądnie miszko - niech kolega napisze wiecej rzeczy o swoim autku, jak z wymianą filtrów powietrza (gazu jak jest) kiedy były wymieniane przewody WN, świece, jakie jest spalanie ?
jak pyrka strzela przy puszczaniu gazu to oznacza ze paliwo jest nadal w komorach spalania ;)
Więc tak: problem jest po odpaleniu na benzynie i auto działa cały czas na benzynie (gaz mam zainstalowany ale dzieje mi sie to na benzynie)
Mówiąc dokładniej jak zaraz po odpaleniu silnika dodam gazu to strzela (jak dodam lekko gazu to delikatnie tylko i silnik dalej pracuje a jak odrazu dam więcej gazu to strzeli i gaśne) filtr powietrza,przewody świecie wymienione oraz odma szczelna
może jakiś wtryskiwacz leje, może mapa wtrysków sie rozjechałą duzo jest możliwości - a jak sie silnik rozgrzeje to też są takie objawy ? Jakie spalanie jest ?
A nie czuć czasem benzyny? Sonda kaput i zalewa :)
własnie czuć benzyne czasem nawet podczas jazdy na gazie, spalanie nie wiem jakie jest bo większość jeżdżę na benzynie, w kompie mam wszystko ok jak mi sprawdzał pewien spec jedynie sondę mam do wymiany.
Apropo sondy kupiłem sondę bez wtyczki, sondę mam 4 przewodową jest tam czarny, szary i dwa białe kabelki - wszystko by było proste gdyby nie te dwa białe kabelki jak to podpiąć???
ok wszytko już sie dowiedziałem i powymieniałem uszczelke i sonde obroty spadły , lecz dalej mi strzela