To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Światła cofania -
Światła cofania
Mam problem, raz jest, raz go nie ma, ale trzeba to naprawić, ale nie wiem czy dam radę sam, chodzi o to, że czasami ostatnio jak cofam gdzieś sieną, to włączają się światła stopu, wiadomo, ale nie gasną, tylko palą się już cały czas i tak czasami jadę przez miasto, nie zawsze to występuje, ale co jakiś czas tak się dzieje, w dzień to jeszcze mały problem, ale wieczorem problem jest widoczny, zna ktoś rozwiązanie, czy w poniedziałek zajechać do elektryka?
-
sprawdź połączenie masy przy lampach tylnych.
Jeśli chodzi o oświetlenie biegu wstecznego, to czujnik od zapalania się jest na skrzyni biegów.
-
melipone, jest jedna rada na to -> wymiana włącznika świateł tylnego biegu....wkręcony jest on z przodu skrzyni biegów patrząc od przedniego zderzaka, wymianę można zrobić "na krawężniku" pod blokiem :D Wystarczy kluch 19, albo 22, nie pamiętam no i kartonik na którym się położymy przed samochodem, wykręcając czujnik od dołu :)
-
ja bym sprawdził płytki gdzie żarówki sie wsadza, niestety te blaszki lubią odskakiwać bo sa na tzn plastikowych nitach i czasami się łącza i wyczyścić pożądanie