To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
cisnienie -
cisnienie
Witam mam pewien problem z komunikatem cisnienia oleju ktory to odzywa sie tak moze z 10 , 20 razy do roku. ale tylko na sekundke, mianowicie odpalam samochod po postoju i zaraz po odpaleniu mruga komunikat braku cisnienia oleju i cisnienie na elektronicznym wskazniku zerowe, komunikat piszczy sobie sekunde po czym cisnienie wzrasta do max i komunikat znika i juz sie niepokazuje (na szczescie), dzieje mi sie tak moze z 10, 20 razy na rok. zaraz po odpaleniu przez sekunde cisnienia brak, po czym wszystko ok, grzebac cos z tym czy olac sprawe?
-
Dla bezpieczeństwa wymienił bym czujnik. Jeżeli będzie się to dalej powtarzało zainteresowałbym się pompą lub rodzajem stosowanego oleju.
-
olej castrol 5w40, moze to byc cos powaznego? cisnienie mierzone bylo manometrem i bylo ok, moze pompa potrzebuje 2 sek. czasu aby wytworzyc cisnienie? i stad komputer czasami zapiszczy, filtr oleju mam filtrona, podobno niektorym osoba gasnie kontrolka 3 sekundy po odpaleniu wlasnie z powodu filtra filtrona.. niewiem ile w tym prawdy...