jakie świece, które polecacie a których absolutnie nie brać? i jaka przerwa na świecach do punto II 1,2 8V
To jest widok strony w wersji do druku
jakie świece, które polecacie a których absolutnie nie brać? i jaka przerwa na świecach do punto II 1,2 8V
świece NGK najlepsze. jak wymieniasz świeczki zmienić warto przewody. co do przerwy to jak kupisz świece to będzie to już tak jak powinno
Świece bosch są już lekko przereklamowane to nie ta sama firma co kiedyś robią dużo słabsze rzeczy
Ja tak jak kolega seth67 polecam świece Marki NGK Na świecach takich jeździła moja sienka z identycznym motorem i nie miałem żadnych problemu. Dokładny model to : NGK BKR6EKC
Moj kropek ma identyczny silnik jak twoj. Jezdze na swiecach firmy NGk i moge je z czystym sumieniem polecic. Warto tak jak koledzy mowia wymienic przewody wysokiego napiecia. Jezeli chodzi o przerwe to nie umiem ci dokladnie powiedziec ale mysle ze powinna miec gdzies okolo 1 mm. Powiedzmy 0,8 mm.
Odkopię temat - mam zamiar odkręcić świece - czy w tym silniku bardzo się zapiekają?
Miał ktoś sytuację ukręcenia gwintu?
Ja odkręcałem i przyznam że trochę było ciężko,trzeba robić to z wyczuciem żeby porcelankę nie ukręcić no i dostęp jest słaby,nie które są pod różnym kątem wkręcane,ale ogólnie trzeba ostrożnie,no i na zimnym silniku.