Mam dziwny problem w mojej Sienie.
Kiedy cofam i wcisnę hamulec przy skręconych kołach coś stuka w prawym kole.
Zdjąłem koło ale nic dziwnego nie zauważyłem. Co to może być?
To jest widok strony w wersji do druku
Mam dziwny problem w mojej Sienie.
Kiedy cofam i wcisnę hamulec przy skręconych kołach coś stuka w prawym kole.
Zdjąłem koło ale nic dziwnego nie zauważyłem. Co to może być?
przy skręconych kołach głównie strzelają przeguby;>
no tez obstawiam przeguby. a jak do przudu ruszysz i wciśniesz hamulec to strzela??
przegub ;) na 100%
To raczej nie przeguby, wiem jak strzelają.
To musi być coś z hamulcem, ponieważ jest to pojedynczy strzał po wciśnięciu hamulca i dzieje się tak przy jeździe tylko do tyłu na skręconych kołach. Dziwne jest także to że przy maksymalnym skręcie kół zarówno do przodu jak i do tyłu czuć wyraźny opór na przednich kołach i auto jakby samo hamuje.
Mógł polecieć któryś z zacisków...
Problem rozwiązany.
Po małym "dochodzeniu" stwierdziłem że stuka w prawym przednim kole.
Zdjąłem je, przeczyściłem zacisk z zewnątrz (drucianą szczotką i sprężonym powietrzem) i założyłem koło. Stukanie ustąpiło. Dziękuję wszystkim za pomoc.
trzeba było bardziej okreslic ze to jeden stuk :) u mnie jest podobnie jak na wstecznym zahamuje to taki strzelenie ;) ale to moim zdaniem normane bo klocek ciągnie w druga strone :)
u mnie stukało ale tylko podczas skręcania w prawo. mowili ze to przegub ale wiem jak stuka przegub. to był inny dzwiek metaliczny głuchy. zaczałem grzebać i co sie okazało. ktos zmieniał wczesniej łożysko tyle ze nie mieli chyba prasy i gumówką nacinali łozysko. do tego stopnia ze ponacinali piaste. w pobliskim sklepie kupilem piaste włoską 60zł łozysko tansze za 30zł i sienka jak z salonu