To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Maluszek przeguby -
Maluszek przeguby
Witam, mam następujący problem. Co chwila puszcza mi jeden przegub (prawy).
Albo kielich pęknie, albo śruby utnie. Wszystko dokręcone i po przejechaniu większej ilosć km przegub oddala się od tego końca wahacza tzn. kielich i śruby trzymają przegub a on schodzi z gumy która go wypełnia. Jaka może być tego przyczyna?
-
Chodzi o to, że zjeżdżają te gumowe osłonki, tak?
Z tego co pamiętam, to powinny być na nich jeszcze takie opaski zaciskowe, masz je?
-
-
A z drugim nic się nie dzieje? Ta guma zupełnie wypada, czy tylko się wysuwa?
Wpierw obadałbym zawieszenie silnika, bo najprawdopodobniej coś z nim masz nie tak.
-
Drugi jest cały.
Nie cała guma tylko wyszło mniej więcej 1-2 cm i koniec. To samo miałem w poprzednim przegubie. Tylko co najdziwniejsze puściły mi wtedy śruby od kielicha i przegubu. A ta guma nie ma nic do nich. Po prostu chciałbym wiedzieć czy to może być przyczyną ewentualnego zerwania przegubu.
Bo na razie auta bardzo potrzebuję - w planach (po maturach) mam zamiar wymienić wahacz i zamontować przeguby sportowe.
-
Wiesz co jest najlepsze na te zabieraki/ przeguby? :) Tripody... Zapłacisz 300zł ale masz na lata i możesz strzelać ze sprzęgła ile chcesz ;D
-
Wiem, ale nie mogę ich znaleźć.
W ogóle okazało się że mam felgę krzywą i ją zmieniłem. Może to był problem
-
MOTOMAX - cv joints, driveshafts rebuilding kolego na tej stronce masz tripody do 126p. Może i cena troszkę wyższa ale mogę ci zagwarantować że to wytrzyma ci kilka lat i nie będziesz musiał się o nic martwić:redface:
-
Kolego kombinowales cos z polosiami ? Ty lub poprzedni właściciel ja mialem podobny problem , ale u mnie w mybachu :-) http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...56b68ccbd7.jpg jakas mądra glowa wsadzila jedna polos od wiekowej 500 a ta polos jest poprostu krótsza :) :eek: pozdrawiam serdecznie
adicromulec
-
To nie jest mocna strona tego autka :(