Ostatnio myślałem o poprawieniu hamulców w Sience i zastanawia mnie czy da radę założyć z tyłu tarcze :) Jeśli ktoś wie coś na ten temat to niech się wypowie ;D
To jest widok strony w wersji do druku
Ostatnio myślałem o poprawieniu hamulców w Sience i zastanawia mnie czy da radę założyć z tyłu tarcze :) Jeśli ktoś wie coś na ten temat to niech się wypowie ;D
założyć na pewno możesz, ale będzie przy tym trochę rzeźbienia. Musiałbyś znaleźć pasujące, nie wiem czy od bbm nie będzie pasował.
DanioxD, ja bym tak jak lukq proponował szukać od: BBM lub AR 145/146, wszystkie te modele mają podobne tylne wahacze wleczone tak jak Siena/Palio, więc tarcze + piasty + jarzma + inne linki ręcznego + małe bębny do ręcznego powinny podjeść.
Pomysł bardzo na +, ale jednak rzeźby przy tym trochę :D
Tu masz podobny temat.
http://fiatforum.com.pl/topics6/ukl-...cze-vt1096.htm
Bez dużej zabawy się nie obędzie. Na moje oko musiałbyś wahacze wymienić na takie, przy których idzie zamontować jarzmo (przykręcić do czegoś). Niby na oko sprawa nie jest trudna, ale pracy jest dużo.
A czy to ma sens?
W tyle są korektory siły hamowania nie dopuszczające do zablokowania kół.
Hamować i tak nie powinno lepiej, bo będzie rzucało tyłem auta.
Założenie tarcz na tył determinuje zastosowanie układu i pompy do systemu ABS, gdyż hamulce bębnowe wymagają niższej siły potrzebnej do wytworzenia takiego samej siły hamującej jak tarcze. Dlatego też jeżeli pozostawisz korektor może się okazać, że hamulce tarczowe będą gorzej działały niż bębnowe. Wywalenie zaś korektora z pewnością poprawi tą sytuację, ale lekki tył spowoduje blokadę kół i w efekcie jego uciekanie co na zakręcie może się okrutnie zemścić.