To jest widok strony w wersji do druku
-
Przyciemnianie szyb
Mam pytanie co do przyciemniania szyb w Sienie. Jeśli chodzi o boki to luz, folia elegancko się przyklei :) Ale co z tyłem? Szyba jest wypukła więc czy da radę przyciemnić zwykłą folią bo troszkę szkoda 90zł na kawałek termokurczliwej foli ;D Robił ktoś to na wypukłych szybkach? Da rade? :)
Pozdro
-
jakby nie patrzeć to wypukłych szyb to chyba tylko w żuku nie ma ;D nawet boczne w sienie są wypukłe... wszystko się da - byle by tylko folia była porządna i umiejętności manualne na wysokim poziomie - inaczej później wiadomo co się dzieje.
-
ja bym odzalowal troche kasy i dal do oklejenia w profi zakladzie :P zreszta uwazam ze albo przyciemniac wszystkie szyby albo wcale, bo przyciemniony jedynie tyl wyglada jakby to bylo auto przedstawiciela handlowego :D
-
Szuro tylko przyciemnienie bocznych kierowcy i pasażera to tylko piecowo... folia nie przejdzie. A mówiąc inaczej przyciemnić można, lecz istnieje ryzyko zrywania foli podczas kontroli. Utrata dowodu nie groźi gdy zerwiemy folie z szyb przy policmajstrze :D
-
na tylna szybe musisz folie wygrzec porzadnie ale :D nie wiem czy ci to wyjdzie ludzie robia z 2 polowek ale to jest lipa widac pasek łaczenia
-
Cytat:
Napisał ubek
Szuro tylko przyciemnienie bocznych kierowcy i pasażera to tylko piecowo... folia nie przejdzie. A mówiąc inaczej przyciemnić można, lecz istnieje ryzyko zrywania foli podczas kontroli. Utrata dowodu nie groźi gdy zerwiemy folie z szyb przy policmajstrze :D
wiem wiem, dlatego nie przyciemniam :) chociaz pewnie kiedys sie zdecyduje na taki manewr :P
-
ja przyciemnię :) - w razie kontroli będę rwał najwyżej :D - suma summarum mała strata.
-
Cytat:
Napisał ubek
ja przyciemnię :) - w razie kontroli będę rwał najwyżej :D - suma summarum mała strata.
albo niech zabiora dowod, tylko trzeba sobie jakiegos "znajomego" diagnoste skolowac :P jedyne obciazenie to latanie po dowod i 20 zl dla diagnosty :D
-
Nie zabiorą - bo przepis mówi jasno że jak usterkę/niezgodność można naprawić na miejscu to dowodu nie zabierają :)
-
Czyli tył da radę zwykłą folią? Czy trzeba termokurczliwą? Zwykłą też chyba wygrzeje nie? :D
-
Cytat:
Napisał ubek
Nie zabiorą - bo przepis mówi jasno że jak usterkę/niezgodność można naprawić na miejscu to dowodu nie zabierają :)
nie zrozumielismy sie..... napisalem ze wole zeby zabrali dowod a ja zachowuje folie na szybach, po czym jade do znajomego diagnosty ktory mi wydaje zasw ze usterka zostala usunieta, daje mu 20zl za badanie potem odbieram dowod i smigam z przyciemnionymi szybami do nastepnej kontroli :P
-
też można - kontrole są rzadko i można się dogadać :)