To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Gleba ;) -
Gleba ;)
Tak jak w temacie :) Chcę posadzić trochę Sienę na glebę ;D Z uwagi na to iż do tego wehikułu nie ma tego typu części trzeba kombinować :) Wiem że można na przód wrzucić sprężyny Jamexa od Palio :) A co z tyłem? Trzeba robić na zamówienie?
Jeśli nie kupno sprężyn to co? Co myślicie o ucięciu lub skręceniu ich i zachartowaniu? :)
Jest wiele firm zajmujących się tym :) Jak bym z przodu obciął o zwój i dal do zachartowania było by ok? :)
Pozdro :)
-
Cytat:
Napisał DanioxD
Jeśli nie kupno sprężyn to co? Co myślicie o ucięciu lub skręceniu ich i zachartowaniu? :)
Jest wiele firm zajmujących się tym :) Jak bym z przodu obciął o zwój i dal do zachartowania było by ok? :)
osobiście jakoś w takie manewry nie wierzę. zastanawiam się czy tył nie podejdzie od palio po małych rzeźbach.
-
Cytat:
Napisał lukq
osobiście jakoś w takie manewry nie wierzę. zastanawiam się czy tył nie podejdzie od palio po małych rzeźbach.
na cultstyle.pl był gość który przerabiał sprężyny, ludzie brali je nawet na rajdy i nigdy nic się nie stało... jeśli robi to profesjonalista to nic się złego nie stanie ;) tył z palio na pewno nie podejdzie, ma mniej zwojów... więc jeśli wchodzą w grę jakiekolwiek kombinacje to już lepiej oddać wzmacniane springsy sieny (są takie na allegro pod butlę) do profesjonalisty na skrócenie.
-
tyl mozna ciac 1-2 zwoje bo tam springa nie ma jak wypasc, przodu nigdy :) na centomanii co drugie cento jezdzi z tylem ucietym, jak bedziesz chcial to ile jeden z kolegow z forum ktory sie deklarowal na odkupienie springow przednich ode mnie ich nie wezmie to moge je tobie sprzedac :P bo planuje cos innego na wiosne :D
-
A ile za to byś wołał? ;D
Wiele osób nawet z przodu ma ucinane springi i niby jest ok :?
Myślę że jak by uciąć przód o zwój i dać do kogoś co zajmuje się sprężynkami, tzn utwardzaniem czy tam hartowaniem było by ok.
Bo z tyłem to można robić tak bez obaw no nie? ;D
-
Cytat:
Napisał szuro
jak bedziesz chcial to ile jeden z kolegow z forum ktory sie deklarowal na odkupienie springow przednich ode mnie ich nie wezmie to moge je tobie sprzedac :P
to chyba o mnie :P mówię od razu, że nie biorę bo samochód prawdopodobnie idzie "do żyda" - a jeśli nie to niestety mam wiele innych elementów zawieszenie do wymiany :/
Cytat:
Bo z tyłem to można robić tak bez obaw no nie? ;D
wiesz, no bez obaw... w sensie my się o Ciebie martwić nie będziemy :lol: po prostu ucięta sprężyna zmienia swoje właściwości - o ile w lekkim i małym Cinquecento czy 126p nic się nie stanie to w sienie będzie problem na 100% - samochód nie dość, że cięższy to jeszcze na oryginalnych springsach dupa siada już przy jednej osobie - o dwóch osobach + jakiś bagaż już nie wspominam... więc wybór należy do Ciebe ;) ale pomyśl jak to się będzie zachowywało na po prostu uciętej sprężynie ;)
-
ja sie tylnymi springami niedlugo pobawie w celach dosw bo docelowo beda robione na zamowienie :P ciachne jeden zwoj, zostawie gumy usztywniajace i zobacze co i jak :D a za swoje przednie duzo bym nie chcial
-
To może podaj w przybliżeniu cenę :D ;D
-
Witam
Na allegro można kupić obniżające sprężyny kupić za ok. 300PLN komplet więc zastanawiam się czy jest sens kombinować z przeróbkami co nie wyjdą wcale taniej i nie są do końca pewne. Jeżeli chodzi o samo usztywnienie bez obniżania to polecam gumowe usztywniacze sprężyny dostępne w sklepie na allegro w za śmieszne pieniądze.
-
Kolego co do gum usztywniających to mam takie wrzucone w springi z tyłu :)
A jeśli chodzi o gotowy kpl. springów obniżających z allegro to takowych do Sieny niestety nie ma ;D
No chyba że ja szukać nie umiem więc jeśli coś takiego do Sieny znalazłeś to podrzuć link :D