Wyskoczyły mi następujące błędy : P 0360, P 0404, P 1216, P 0236, P 0638, P 0101. Pojawiły się w tym samym momencie ( ten sam stan licznika przy wszystkich błędach ) Pomóżcie jak je zinterpretować i co należy naprawić i w jakiej kolejności.
To jest widok strony w wersji do druku
Wyskoczyły mi następujące błędy : P 0360, P 0404, P 1216, P 0236, P 0638, P 0101. Pojawiły się w tym samym momencie ( ten sam stan licznika przy wszystkich błędach ) Pomóżcie jak je zinterpretować i co należy naprawić i w jakiej kolejności.
P0360 "Obwód pierwotny/wtórny cewki zapłonowej - usterka
P0404 "Układ recyrkulacji spalin - sygnał poza zakresem/wydajność
Wszystkie P oznaczają napęd. reszty nie mogę rozszyfrować.
Moja rada na początek naładuj akumulator, bo często błędy w Stilo pojawiają się właśnie przez nienaładowany akumulator.
P0236 "Czujnik A wspomagania turbosprężarki - sygnał poza zakresem/wydajność"
P0101 "Czujnik masowego lub objętościowego przepływu powietrza - sygnał poza zakresem/wydajność"
reszty tez nie rozszyfruje ;]
akumulator jest dobry,
z innych objawów - spadła znacząco moc, a normalnie to ma 80 KM
Wychodzi na to, że coś z cewką i układem EGR, oraz dopływem powietrza, sprawdź na początek ten zawór i wyczyść go.
ale z tego co widzę MaciejS ma w opisie 1,9JTD więc skąd cewka zapłonowa? :? no chyba że nie mam pojęcia o nowych dieslach :roll:Cytat:
Napisał lukq
z tego co mi wiadomo to cewka tam występuje.
...chyba moczowa :)
Może lepiej się dopytać, gdyż w JTD nie występuje cewka. Może kolega mówi o innym aucie.