[ukł. zapłonowy] Spalone nowe świece pompa wtryskowa pomoc
Witam.
Posiadam Fiata Bravo 1,9TD 1998r.
Przedwczoraj oddałem go do mechanika ponieważ pompa wtryskowa była nieszczelna (poszło uszczelnienie i cały czas po silniku lała się ropa) Mechanik zrobił mi to za 500 zł (robocizna) + 90 zł (zestaw naprawczy) Wymienił też świece żarowe na nowe jakieś włoskie po 37 zł sztuka. U nich w warsztacie normalnie samochód zapalił, zapłaciłem wiec za wszystko i pojechałem do domu, następnego dnia rano próbuje odpalić samochód i nie chce załapać, odpalić się leci dym z tłumika (coś w stylu rozładowanego akumulatora ale aku jest nowy i naładowany) dzwonię więc do mechanika i kazał mi przyholować samochód wstępna diagnoza była taka że pompa wtryskowa jest zapowietrzona później już okazało się że przekaźnik się zawiesił i spaliły się 4 nowe świece żarowe (150zł) wykręcił je i oddał na reklamacje a w miejsce tych nowych wkręcił stare które miałem wcześniej... Pozostaje mi teraz czekać dwa tygodnie na reklamacje czy zostanie uwzględniona na te świece żarowe...
Moje pytania:
1. Jaka jest szansa że reklamacja na te świece zostanie uwzględniona?
2. Czy nie przepłaciłem za naprawę pompy wtryskowej?
3. Kogo jest wina w przypadku nie uwzględnienia reklamacji na te świecie? Nie stać mnie na kupno znów nowych świec żarowych bo w końcu mnie to wyniesie 150+150=300 zł ech
4. Jak rozmawiać z mechanikiem (właścicielem) o tym?
Naprawdę proszę o pomoc, z góry dziękuje