To jest widok strony w wersji do druku
-
Wspomaganie do punto
Orientuje się ktoś co należałoby zmodyfikować w kwestii wspomagania kierownicy w punto?
Mam 1.1 bez wspomagania 98r i ciekaw jestem czy gra jest w ogóle warta świeczki.
Pozdrawiam
Ps.
I pytanie dla znających temat.
Chodzi o swap silnika. Jaki silnik i z czego można jak najmniej boleśnie przełożyć? Coś oczywiście mocniejszego od tego 1.1
-
Zastanawiam się czy była taka opcja dostępna - w dieslach chyba była. Osobiście nigdy się tym nie interesowałem. Podejrzewam, że będzie to kwestia maglownicy (przekładni kierowniczej), pompy, zbiornika wyrównawczego, kilku przewodów oraz sprawdzenie czy przednia belka nie będzie wymagała przeróbek lub wymiany. Jest jeszcze problem z mocowaniem samej pompy. W silnikach 1.1 i 1.2 nie ma otworów montażowych w bloku, więc trzeba będzie kombinować. O dłuższym pasku wielorowkowym już wspominał nie będę - to w przypadku wersji hydraulicznej - w przypadku zestawu używanego może to być kilka setek minimum plus obowiązkowa regeneracja maglownicy. Nie mam pojęcia jak sprawa wygląda w przypadku wersji elektrycznej - ale tego chyba w PI nie było na pewno, ale może udać się przeszczep od PIII, kto wie. Trzeba dokładnie przestudiować ePER'a oraz dokumentację warsztatową, choć w tym drugim przypadku koszty mogą być zdecydowanie wyższe. Jak znajdę czas to postaram się zerknąć gdzie trzeba :)