WSKAŹNIK TEMPERATURY CIECZY
Witam, koledzy. Mam kolejny problem, otóż przed wczoraj zauważyłem w moim Punciaku że podczas jazdy zaczęła mi wariować wskazówka temperatury cieczy tj. temperatura max do jakiej dochodzi możne być ok. 90 stopni nie dochodzi idealnie do połowy więc OK, ale są momenty w których faluje temperatura chwile jest na 30 st, potem więcej i znowu w porządku. Nieraz następuję nagły spadek podczas gwałtownego przyspieszenia (nie zawsze). Nie duszę go na autostradzie na odcinku 5 km nie jadę więcej niż 120 km/h. Występuje to przy mniejszych jak i większych prędkościach.
Dodam nagrzewnica działa, podgrzewa się tak samo jak przed usterką. Układ miałem trochę zapowietrzony bulgotało. Odpowietrzyłem zjechało mi dość dużo płynu zrobiłem dolewkę jest to samo na dodatek przed dolaniem wyleciała mi bursztynowa kontrolka check engine.
Termostat obstawiał bym w porządku węże ciepłe, a co myślicie z czujnikiem temperatury może nawala jak raz jest dobrze może gdzieś nie łączy? Czy coś wspólnego ma ta kontrolka?
Odłączyłem na noc AKU zobaczę czy rano będzie świecić.
Punto benzyna