To jest widok strony w wersji do druku
-
sprezyny obnizajace
panowie ciezko kupic do pailo weekend sprezyny obnizajace jak sa to cenny kosmiczne cy myslicie obciac seryjne wiem z tego ze lipnie bedzie sie jezdzic bo juz to przerabialem moze macie jakies kontakty albo gdzie zamawialiscie bo u mnei w miescie nie ma takiego czegos :D
-
Od obcinania sprężyn lepsze jest skręcanie. Wtedy sprężyna ma tą samą liczbę zwojów i tę samą twardość :)
-
DanioxD, skręcanie czym ?? Klamrami z allegro :8O: ?? błagam, powiedz że żartujesz.... :roll:
-
-
po całości... wybij sobie z głowy takie eksperymenty
-
A SA JAKIES SREZYNY OBNIZAJACE ????
[size=2][ Dodano: 2011-01-19, 18:36 ][/size]
JAKIES JAMEXA ZNALAZLEM I TYLE :d
-
Klamry ściągające to zabójstwo. Wtedy ściszkasz pewną część sprężyny, ale reszta pracuje normalnie. Więcj jest bardziej obciążona. Może to spowodować jej pęknięcie co w skutkach grozi wiadomo czym (gorzej jak przy poruszaniu się pęknie). Tak samo może skończyć się wkładanie gum w sprężyny, aby je "usztywnić".
Co do sprężyń obniżających to tak są takie. Poszukaj po ogłoszeniach, w sklepach lub na aukcjach. Są to sprężyny o mniejszym skoku i zarazem twardsze. Przy ich wymiane warto też zmienić amortyzatory na bardziej dedykowane.
-
guti1, tak, dedykowane do Palio, JAMEX albo Eibach... ja jak się przekonam że wszystkie moje plomby się dobrze trzymają a kręgosłup nie będzie miał zagrożenia uszkodzenia kompresyjnego na dziurach po zimie, to będę kupował Eibacha, wydają się bardziej "firmowe" :mrgreen: Ale to jeszcze dużo czasu minie zanim wszystkie nasze drogi będą tak gładkie jak niemieckie (mówię tutaj o zachodzie Niemiec jakby co) i będzie można zrobić fajną "German style" glebę :D
p.s. te klamry to jakieś totalne zabójstwo...i pożywka dla ludzi którzy nie znają się na podstawach mechaniki a biorą się za tzw. "tjiuning"....przecież jakiś inżynier zaprojektował tę sprężynę żeby działała w odpowiednim zakresie z pewną wytrzymałością, jeśli ją skrócimy to jasne jest że parametry jej nie będą spełnione...i to mało powiedziane nawet :P
-
-
guti1, good choice :yahoo:
-
Cytat:
Napisał jerry
DanioxD, skręcanie czym ?? Klamrami z allegro :8O: ?? błagam, powiedz że żartujesz.... :roll:
Sorry chłopaki ale nie o to mi chodziło więc tak od razu na mnie nie naskakujcie :?
Nie chodziło mi o skręcanie tylko ściskanie sprężyn. Nie którzy tak robią i nie narzekają.
Jeszcze raz przepraszam za pomyłkę ale zmęczony jestem i przez to ten błąd...
-
DanioxD, :zgoda:
p.s. nie wiem jak u kogo, ale u mnie po 13 latach to same się ścisnęły :P
-
haha u mnei nie scisnely sie :D
-
300 zl za jamexy nazywasz kosmiczna cena ? :badgrin: