Problem z migaczami, światłem przeciwmgielnym, światła stop
Witam, mam problem z moim Bravo 1999 16v 1.6
Mianowicie od połowy grudnia, okolice świąt, zauważyłem iż "światełko" od światła tylnego przeciwmgielnego lekko się świeci, po włączeniu zaświeca się mocnym pomarańczowym światłem, a gdy wyciskam przycisk przygasa, lecz nie wygasa całkowicie, do tego gdy włączam lewy bądź prawy kierunkowskaz zaczyna migać w rytm kierunkowskazu.
Kolejnym problemem jest lewy kierunkowskaz, gdy próbuje go włączyć na włączonych ówcześnie światłach mijania, "pyka" jeden raz, po czym w ogóle nie działa, bądź w długich odstępach jednokrotnie się załącza, przy czym prawy działa bez zarzutu. Natomiast gdy światła pozycyjne są wyłączone, kierunkowskaz działa prawidłowo.
Co do świateł stopu, gdy naciskam na pedał hamulca, włącza mi się światło przeciwmgielne, brak jakiekolwiek reakcji ze strony świateł stopu.
Nie wiem co jest przyczyną, podejrzewam wilgoć, może przewody są gdzieś wilgotne i to może być ich wina, proszę o pomoc w lokalizowaniu usterki oraz w zniwelowaniu jej, oczywiście w teorii, a ja zajmę się praktyką.