To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
rozbite auto -
rozbite auto
Witam
to mój pierwszy post a więc WITAM FORUMOWICZÓW. Nigdy nie musiałem pisać o Sienie rodziców, tymczasem sprawa wygląda tak... Wczoraj w świąteczny wieczór wracali od rodziny i wpadali w poślizg. Auto wylądowało w rowie i dachowało. Na szczęście nikomu nic sie nie stało (cudem zmieścili się między 2 drzewa. Co z autem teraz? Wykupione było tylko OC, a więc o $$ za wrak mowy nie ma raczej no bo na jakiej podstawie Warta miała by coś wypłacić. Czy auto oddać na złom czy zostawić i sprzedawać na części, tu znów pojawia się problem z przechowaniem auta (mieszkam w bloku i trzymać pod balkonem go się nie da przecież)? Jak wygląda sprawa z wyrejestrowaniem, kiedy będzie to możliwe, OC jest ważne do lutego. Czy z ubezpieczalni ktoś przyjdzie oglądać auto, oceniać szkodę? Siena z '98 1.6HL 105KM z instalacja gazową (Eligaz), przebiegu ok 145 000 km (na gazie jakieś 40 tys), wspomaganie, el.szyby, bear-lock. Jeśli oddać np. na szrot VW w Poznaniu to ile mogą policzyć-zaproponować za auto? Jak zdobęde dziś fotki to wstawię.
Może ma ktoś z Was jakąś podpowiedź?
-
jeśli droga była w złym stanie itp. to można się domagać od zarządcy drogi odszkodowania z tego co słyszałem jest ciężko ale jest to możliwe.
poczytaj w internecie i na pewno coś znajdziesz.
http://www.eventum.com.pl/centrum-po...albo-schodach/ tu chyba cos jest o ile dobrze pamiętam
szukaj dalej a znajdziesz bardziej konkretne informacje
-
Głupio mi pisać, ale jeśli zdecydujecie się sprzedać Sienę na części to chętnie przygarnę obudowę filtra powietrza.
Oto mi chodzi: (dokładnie to wystarczy sama górna klapa, którą doskonale widać na zdjęciu)
http://img12.allegroimg.pl/photos/or.../97/1388079714
Jeżeli tak, to prosiłbym o podanie ceny.
-
Z ubezpieczalni nie przyjadą oceniać szkód - bo przecież odszkodowania nie będą wypłacać.
Niestety w takim przypadku auto to kłopot właściciela - trzeba je wyrejestrować - czyli teoretycznie oddać na złom.
Jak to w Polsce da się takie auto wyrejestrować i jednocześnie sprzedawać na części lecz w warunkach osiedlowych auto ciężko Ci będzie trzymać pod blokiem. Najlepiej będzie jak je sprzedasz jakieś firmie lub osobie prywatnej która sobie je porozbiera. Niesetny - wielkich pieniędzy za możesz się spodziewać, chyba że silnik ocalał a "pognieciona" jest tylko blacha.
-
Witam
skończyło się na tym że auto skupili na szrocie, może bym dostał więcej sprzedajac na czesci sukcesywnie, handlarze z allegro dzwonili oferując jeszcze mniej niż szrot, a że nie mam gdzie go trzymać wiec wziąłem co dali, wymontowałem co się da i pożegnałem ze Sieną. Holowanie pokryło Assistance i za postój 3doby też nic nie płaciłem.
dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam
Temat do zamknięcia
-
Za ile siena została sprzedana ?