Licznik prędkości podaje zła wartośc
witam kolegow jestem tu nowy lecz ciagle obserwóje tematy na tym forum z czego z gory dziekuje za poprzednia pomoc, to jest moj pierwszy post gdyz nie znalazlem podobnego tematu.
Moje autko to P2 1.2 16v z abs
Problem polega na tym iz poprzedni wlasciciel wymienil licznik z nie wiadomych mi przyczyn zrobilem osiowanie ( fiat ecu scan) gdyz kilometry mrugały i predkosc jest zanizana, no niestety kilometry nie mrugaja jednak predkosc jest dalej zanizana, w ABS FES sprawdzilem predkosc na sensorach kazdego kola no i jes okey, jednak gdy podczas jazdy gdy sprawdzam predkosc z CAN jest ona taka jak na liczniku czyli zła i zaniżana przez co przebieg jest też zaniżany. Moze panowie i panie wiecie gdzie tkwi problem.
Z gory dziekowac
[size=2][ Dodano: 2010-12-17, 23:16 ][/size]
widze ze nikt nie mial podobnego problemu lub nik nie wie co i jak??
[size=2][ Dodano: 2010-12-18, 21:40 ][/size]
kto kolwiek ? co kolwiek?? jamalutki pomysł... .
[size=2][ Dodano: 2010-12-18, 22:02 ][/size]
ja stawiam na to ze nie ma polaczenia miedzy sterownikiem abs a body komputerem czy ktos to moze potwierdzic?
Re: Licznik prędkości podaje zła wartośc
Cytat:
Napisał kisza
witam kolegow jestem tu nowy lecz ciagle obserwóje tematy na tym forum z czego z gory dziekuje za poprzednia pomoc, to jest moj pierwszy post gdyz nie znalazlem podobnego tematu.
Moje autko to P2 1.2 16v z abs
Problem polega na tym iz poprzedni wlasciciel wymienil licznik z nie wiadomych mi przyczyn zrobilem osiowanie ( fiat ecu scan) gdyz kilometry mrugały i predkosc jest zanizana, no niestety kilometry nie mrugaja jednak predkosc jest dalej zanizana, w ABS FES sprawdzilem predkosc na sensorach kazdego kola no i jes okey, jednak gdy podczas jazdy gdy sprawdzam predkosc z CAN jest ona taka jak na liczniku czyli zła i zaniżana przez co przebieg jest też zaniżany. Moze panowie i panie wiecie gdzie tkwi problem.
Mam ten sam problem z migającym licznikiem. Gdzie to się wchodzi w fiat ecu scan żeby wyosiować kilometry?
Ostatnio szukałem w tym programie nie mogłem znaleść?????