To jest widok strony w wersji do druku
-
przełączanie na gaz
3. pytanie jest następujące: po jakim czasie przełączacie po zapaleniu silnika z paliwa na gaz? Instalację mam taką która pali na gazie i po przekroczeniu "iluś tam" obrotów przełącza sie na lpg. nie ma ona żadnego czujnika temperatury reduktora więc przełącza się kiedy chce.. pytanie tylko po jakim odcinku drogi przełączać, aby nie haratać tego marnego silniczka czy też nowego:P reduktora. Słyszałem ze tak po 1km.. czy tez poczekać aż wskazówka temp drgnie;) pozdr
-
Czujnik które się zakłada na reduktor gazu ustawiane są na około 40 stopni więc taką mniej więcej temperaturę jak osiągniesz możesz używać gazu.
-
a nie jest to tak że nim potrzeba aż tylko 10 stopni? heh powiedzcie mi jeszcze kiedy skazówka pokazuje te 40 stopni, tj na jakiej kresce?:D
-
przełączanie na gaz zależne jest oczywiście od temperatury otoczenia jak i temperatury silnika. Ja jak miałem siene z instalacją II generacji ( Ty taką posiadasz ) to zawsze wsiadałem do autka włączałem silnik na PB, czekałem z 2-3 minutki i ruszałem. Przejeżdżałem tak z kilometr i przełączałem na gaz. Jednak uważam że minimalna temperatura przy jakiej powinno się przełączać na gaz to 30 stopni.