[szyby] Kilka problemów , instalacja szyb , centralny zamek.
Witam.
Kupiłem nie dawno Fiata Punto 1 z silnikiem 1.6 i mam takie małe problemy w których rozwiązaniu chciałbym sie was poradzić.
Pierwszy problem jest z elektrycznymi szybami , szyba kierowcy chodzi OK , pasażera z przełacznika od strony kierowcy wolno się zamyka i co jest dla mnie bardzo dziwne w momencie kiedy otworze drzwi i chciałbym zamknąć lub otworzyć szybe to wszystko szaleje
(nie jest to spowodowane tym że jak drzwi otworze to kabelki nie łączą) , dzieje sie to dopiero jak na liczniku zaświeci mi sie kontrolka otwarcia drzwi to wtedy szyby nie mają wogóle mocy , wszystko przygasa , cyka coś z pod schowka i szyby chodzą na odwrót , jak pasażera chcem otworzyć to zamyka i otwiera szybę kierowcy. Co to mogło by być ?
Drugi problem jest taki że mam chyba fabryczny alarm czy centralny zamek na pilota.
Na szybach są naklejki że auto alarm a koło przełacznika szyberdachu jest czarne coś i mały przycisk do resetu czyli wygląda na to że jest. Dostałem do tego punto dwa kluczyki i tu jest problem bo obydwa sa niebieskie i nie ma w nich żadnego przycisku ale sa orginalne , to jak to sie mogło stać skoro orginalnie jest przycisk w kluczyku ? Dało by rade takie coś że dokupie jakiś pilocik na podczerwień i go zakoduje ?