Witam!!
Całkiem niedawno kupiłem Stilo i niestety bardzo szybko wyskoczył mi błąd engine Fault. Byłem na komputerowej diagnostyce pokazało błąd U1702- usterka nieznana. W sumie auto jeżdzi normalnie nic sie nie dzieje.
Stilo 1.6 16v
POMOCY!
To jest widok strony w wersji do druku
Witam!!
Całkiem niedawno kupiłem Stilo i niestety bardzo szybko wyskoczył mi błąd engine Fault. Byłem na komputerowej diagnostyce pokazało błąd U1702- usterka nieznana. W sumie auto jeżdzi normalnie nic sie nie dzieje.
Stilo 1.6 16v
POMOCY!
U1702-Węzeł wspomagania na szynie CAN, NGE-NCM(Błąd komunikacji wspomagania z ECU silnika)Cytat:
Napisał Rednose83
Przy tego typu usterce winne jest najczęściej okablowanie,to znaczy gdzieś nie ma dobrego"styku" pomiędzy sterownikiem silnika a sterownikiem wspomagania :(
Dzięki Kolego za pomoc! ... niestety bez elektryka się nie obejdzieCytat:
Napisał ROBERT61
Podjedż do kogoś kto się faktycznie zajmuje naprawą instalacji,a nie odczytywaniem i kasowaniem błędów :roll:Cytat:
Napisał Rednose83
Wytłumacz o co chodzi i spytaj,czy się podejmie naprawy.Żeby nie było np tak że powie Ci tak"Podłączymy i zobaczymy co mu jest"a potem powie,że nie wie co jest grane(tak jak miałeś za pierwszym razem)a za odczytanie Cię skasuje :evil: W ten sposób będziesz tracił kasę,a auto dalej będzie miało usterkę :( Piszę o tym,bo niestety jest to często stosowana praktyka :sciana: