witam panowie kupilem sobie alusy i prawie nowe opony a wymiarach 205/40/17 i moje pytanie jest takie ile dmuchac w nie powietrza wczeniej mialem 205/55/16 i dawalem 2,2 a w tych nowych ile?? moze ktos wie
To jest widok strony w wersji do druku
witam panowie kupilem sobie alusy i prawie nowe opony a wymiarach 205/40/17 i moje pytanie jest takie ile dmuchac w nie powietrza wczeniej mialem 205/55/16 i dawalem 2,2 a w tych nowych ile?? moze ktos wie
Tyle samo.
17 na 40 bardzo odważnie ;) kup sobie od razu worek łączników stabilizatora ;)
rzuć okiem w książkę od stio i tam pisze, ja mam z przodu 2,6 tylko że ja latam na oponkach 225/45/17
Kolego jtd jest dość ciężki a profil opony dość niski więc proponował bym tak w zakresie 2.2 - 2.4 ale najbardziej skłaniał bym się ku tej 2 wartości. tak czy inaczej będzie twardo i sztywno :)
wczesniej latalem na 205/55/16 teraz 205/40/17 jest naprawde bardzo sztywny i jak by byl wklejony do drogoi z 1 strony jest roznica ogromna tzn trzymanie na zakretach przy wyprzedzaniu, wyglad itp a z 2 to to ze czoc wiekszosc nierownosci dynamika i spalanie jest takie samo jak przy wczesniejszej feldze tekze nie zauwazylem nic niepokojacego procz odczowania nierownosci narazie wiekszosc plusow
Instrukcja podaje dla średniego obciążenia przy oponach 215/45/17 ciśnienie 2.3 bar , więc tyle co najmniej musisz do twoich nabić .Cytat:
Napisał maniek8998