To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Nowe żarówki -
Nowe żarówki
Jakie żarówki polecacie aby polepszyć oświetlenie zewnętrzne? Nie chcę xenonów. Zatem co zamiast zwykłych żarówek?
Zastanawiam się nad Philips Blue Vision. Zestaw H7 x 2 za 90 zł.
Co innego wchodzi w grę? Koś ma takie lub coś innego, może coś na ten temat powiedzieć?
Jak świeci H4 Philips B.V. i jaka jest różnica w stosunku do zwykłych żarówek H4 wiem bo założyłem taką H4-kę do moto i oświetlenie poprawiło się znacznie :)
-
szczerze, to ja nie wierze za bardzo w B.V tym bardziej jak w takie zwykłe badziewiaste ksenony, które tylko uprzykrzają jazdę innym kierowcą. Osobiście polecam i mam u Siebie normalne żarówki Boscha i nie narzekam.przykład
-
Cytat:
Napisał lukq
nie wierze za bardzo w B.V
Dlaczego :?: Ja Philips BlueVison uzywałem (wczoraj sie jedna przepaliła) prawie dwa lata i naprawde mogę je polecić ;)
-
gdyż kiedyś posiadałem, ale nie pamiętam czy były to właśnie Philipsy ale po krótkim czasie mi się przepaliły.
-
Te Bosche mają +10%, ja gdzieś znalazłem, że BV dają +80%. Co do palenia się jeszcze nie mam doświadczeń bo w moto mi się nie przepaliła ;) Kiedy to nastąpi odkopię temat. Dzięki za sugestię [color=darkred]lukq[/color] i opinię egon. Czy ktoś jeszcze się wypowie?
-
...na BV jeżdżę od co najmniej 4 lat...w między czasie wypróbowałem większość innych dostępnych na rynku, ale zawsze wracam do nich ...może nie są zbyt żywotne ...ale dają najlepsze światło...polecam w zestawie z pozycyjnymi
-
smigalem na philipsach vision plus 50% dobre biale swiatlo dobra widocznosc przepalily sie po okolo 1 roku jedna i zaraz potem druga.teraz mam osram silver star + 50 % tez jest ladne biale swiatlo dobra widocznosc w nocy narazie mam pol roku i jest o.k czytalem opinie na temat zarowek typu +50,80 % itp ze ladnie swieca i jest dobra widocznosc ale czesto sie przepalaja.nastepnym razem zaloze jakies + 20 % te podobno sa w miare dobre i dluzej swieca.
-
bubuu77, pisałem wyżej o boscha +10 świetne ;-)
-
Ja myslalem o philipsach + 20% :-)
-
Wiadome jest, ze im wieksza liczba przed tym "%" tym zarówka lepiej swieci, ale niestety krócej, niektórzy kupują "zwykłe" zarówki i tez nie narzekają, więc w sumie lepiej samemu ocenic ;) Ja polecam Philipsy BlueVison, ale teraz mam te +20% i tez dobrze siwecą ;)