Czy istnieje możliwość demontażu pustego klawisza na konsoli centralnej, obok włącznika awaryjnych bez rozbierania całej konsoli ? chcę tam zamontować atrapę diody alarmu, nie chcę niczego popsuć i nie chce mi się wszystkiego rozbierać :)
pozdrawiam
To jest widok strony w wersji do druku
Czy istnieje możliwość demontażu pustego klawisza na konsoli centralnej, obok włącznika awaryjnych bez rozbierania całej konsoli ? chcę tam zamontować atrapę diody alarmu, nie chcę niczego popsuć i nie chce mi się wszystkiego rozbierać :)
pozdrawiam
kowal, powiem krótko...niestety :P
Trzeba się dostać pod konsolę, ale jak się wprawisz, to zajmie Ci to 3 minuty:
- wyjmujesz przednią popielniczkę, wykręcasz 4 wkręty które trzymają jej klapkę
- od spodu palcami wypychasz panel od sterowania ogrzewaniem (trzyma się na 3ech zapinkach, można wymienić też żaróweczki przy okazji :) )
- odkręcasz 2 wkręty trzymające konsolę z kratkami ( i chyba jest jeden wkręt jeszcze pod kieszenią radia z góry, ale zupełnie teraz nie pamiętam)
- odpinasz kostkę, konsola w ręku, dostajesz się do całego paska przycisków i działasz :D
Ja planuję w przyszłości przenieść przycisk ogrzewania szyby na miejsce tego pustego, bo denerwuje mnie że chowa się on za kierownicą :roll: a potem zapominam jego wyłączyć :sciana:
Pozdrawiam również :)
łe to mi się nie chce mimo wszystko tyle kombinować :D jeszcze gdybym miał do wymiany żaróweczki to bym miał jakąś motywację, ale u mnie wszystkie świecą :) najwyżej na wiosnę się pobawię, dzięki za odpowiedź !
nie trzeba odkręcać popielniczki. Wystarczy że owiniesz mały płaski śrubokręt w szmatkę żeby nie podrapać plastików , wkładasz go po środku panela nawiewu i lekko podważasz . Następnie powoli zdejmuje osłonę nawiewu , odkręcasz 2 śrubki , znowu podkładasz śrubokręt z prawej albo lewej strony panelu z kratkami wentylacji i podważasz. Wszystko ładnie odchodzi, odpinasz 3 wtyczki i przełączniki masz w reku. Mozę wydaje się to skomplikowane ale nie ma co się bać. Kiedyś też nie chciałem tego robić bo bałem się coś uszkodzić a teraz jak muszę wszystko to zdemontować to potrzebuje może minute :)