czy to właściwa chłodnica?
Witam,
prosiłbym o pomoc znawców tematu. Kupiłem nową chłodnicę, ale coś mi nie pasuje. W chłodnicy pomiędzy otworem wlotowym i wylotowym jest jeszcze trzeci otwór z gwintem- w starej chłodnicy otworu nie ma. Taką chłodnicę sprzedano mi w sklepie i niby miała pasować do mojej BRAVY '99 1.2 16V bez klimy. Czy oznacza to że sprzedano mi niewłaściwą chłodnicę? do czego jest ten trzeci otwór i czy da się go jakoś zaślepić ?
dla ułatwienia załączam zdjęcie http://picasaweb.google.com/lh/photo...eat=directlink
z góry dzięki za pomoc
Re: czy to właściwa chłodnica?
Umieściłeś pytanie na niewłaściwym forum - tu są właściciele NOWEGO Bravo produkowanego od 2007 roku. Ale mogę Ci pomóc - z tego co widzę to otwór od czujnika włączającego wentylator. Jeśli w Twoim modelu tego czujnika w tym miejscu nie ma to sprzedano Ci niewłaściwą chłodnicę. Ten otwór możesz zaślepić dokupując czujnik pasujący do gwintu (będzie spełniał rolę korka ) - udaj się z chłodnicą do sklepu z częściami do fiatów - oczywićie szerokim łukiem omijając ASO ;) . Wcześniej jednak upewnij się, że reszta - mocowania itp - pasuje... :) . A najlepiej reklamować towar!
EDIT 20.09.2010 g. 20:59
Dlaczego Szanowny Pan/Pani Moderator nie dołącza informacji, że przenosi temat z innego forum (Bravo II) na właściwe forum Bravo, Brava, Marea?? ... Bez tej informacji moja odpowiedź w pierwszym wersie staje się dla forumowiczów obecnego forum niezrozumiała...