Głośniki w drzwiach, a silniki w nadmuchu
Witam forumowiczów!
Mam taką oto zagwozdkę, jak dostać się do głośników w drzwiach przednich? Nie chce uszkodzić maskownicy, a po delikatnych próbach jej podważenia czy przekręcenia, nie udało mi się nic osiągnąć. A głośnik ewidentnie nie styka, bo raz gra, innym razem nie, jak się puknie w drzwi to zagra i w kółko.
Moim następnym problem jest ten, który jak widziałem już wielokrotnie był poruszany na forum, konkretnie chodzi mi o to, że nadmuch w klimatronie chodzi różnie, najczęściej nieosiągalny jest dmuch na kabinę, na szybę i stopy działa. Czytałem, że powodem tego mogą być jakieś sterujące silniki, ulokowane pod kolumną kierowniczą, zgadza się? Może są one gdzieś w okolicach włącznika świateł STOP? Jeśli tak to może ktoś zechce się podzielić jakimiś wskazówkami, które ułatwią mi tę czynność... :]
AAAAaaaa! Mam jeszcze takie pytanko przy okazji, np. odczepiając plastikową osłonę pod kolumną kierownicy jest ona mocowana na takie badziewne plastikowe kołki, które ja urywam tudzież łamię, bo nijak nie potrafię się z nimi obchodzić! Czy to ja jestem innym, czy to przemyślana strategia Fiata i kołki są jednorazowego użytku?