To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Radio Fiat Brava -
Radio Fiat Brava
Witam.
Mam pytanie dotyczące fabrycznego radia.
U mnie jest tak, że radio włącza się zawsze po przekręceniu kluczyka i wyłącza gdy kluczyk się "odkręca: - gasi silnik. Gdy silnik jest wyłączony to radio samo się wyłącza po 15 minutach.
Czy to jest standardowe zachowanie?
Czy (jak) można to zmienić ?
Zachowaniem docelowym byłoby dla mnie aby działanie radia było zależne tylko od naciśnięcia przycisku OFF/ON na tymże radiu.
Pozdrawiam
-
tak jest w tych radiach.w zasilaniu jeden + jest staly(czerwony) a drugi + tzw czasowy (zolty) tak jest u Mnie przynajmniej i zeby gralo radio caly czas trzeba zolty kabelek polaczyc do czerwonego .bylo juz o tym duzo pisane w innych tematach na temat radia.
-
po prawej stronie masz przycisk "EXP", jak go przytrzymasz kilka sekund to wejdziesz w tryb experta i tam się przestawia niektóre rzeczy:
włączanie przy zapłonie to IGN ON/OFF
nie pamiętam czy da się tam wyłączyć tą opcję wyłaczania radia po 15 minutach, mnie też to trochę drażni, ale nie narzekam, bo dzięki temu wiem, że nawet jak zostawię radio włączone to samo się wyłączy.
-
Niestety przestawienie w menu Expert ustawień IGN ON na IGN OFF powoduje jedynie zmianę załączania/wyłączania radia z kluczyka/przycisku , natomiast nie ma wpływu na czas automatycznego wyłączenia radia .
Pozostaje jedynie jak już w/w podpiąć oba kabelki do plusa z pominięciem stacyjki .