wiem, że dużo pytań zadaję, sorki ;D
czy w Sience EL są poprowadzone kable wraz z wtyczkami do miejsc fabrycznie przystosowanych do montażu tweetów ?
To jest widok strony w wersji do druku
wiem, że dużo pytań zadaję, sorki ;D
czy w Sience EL są poprowadzone kable wraz z wtyczkami do miejsc fabrycznie przystosowanych do montażu tweetów ?
Raczej tak, gdyż w schematach, które posiadam nie ma rozdziału instalacji radionej na hl i el, czyli jeśli instalacje masz to pełną.
Zdajesz sobie sprawę, że głośnik w drzwiach i tweeter połączone są równolegle bez żadnych urządzeń typu zwrotnica..
ja mam wersje HL i nie miałem kabelków do tweeterów tam koło lusterek :) sam musiałem je pociągnąc ;)
jeśli ktoś chce robić dobą instalację CA to proponuje te wszystkie kable standardowe-firmowe Fiata wyrzucić bo nie nadają się praktycznie do niczego prócz chyba standardowych głośników.
zdaję sobie sprawę... jeśli kabel z kostką będzie to zakładam jakieś fabryczne fiatowskie któreCytat:
Zdajesz sobie sprawę, że głośnik w drzwiach i tweeter połączone są równolegle bez żadnych urządzeń typu zwrotnica..
"coś tam" działającego na zasadzie zwrotnicy mają... jeśli kabla z kostką nie ma to założę jakieś uniwersale z osobnymi zwrotkami.
no popatrz... ja z kolei coś jakby przez mgłę pamiętam, że ojciec w 1.4 EL miał tam kabelek z kostką, ale głowy sobie za to uciąć nie dam :( nic, trzeba będzie sprawdzić...Cytat:
ja mam wersje HL i nie miałem kabelków do tweeterów tam koło lusterek :) sam musiałem je pociągnąc ;)
to widocznie różne wiązki były kładzione. Ja wiem, że do tweeterów kabelki mam fabryczne. Tylko nie pamiętam czy też mam do elektrycznych lusterek bocznych.. wydaje mi się, że do tego też, bo pod czarnym plastkiem pomiędzy lewarkiem zmiany biegów a hamulcem ręcznym mam kostkę zdaje się do modułu sterowania lusterkami.Cytat:
Napisał yacub
[size=2][ Dodano: 2010-08-31, 11:21 ][/size]
i faktycznie są różne wersje:
http://lh5.ggpht.com/_bHvU5RFi8Hk/TH...hwytywanie.JPG
coś ta tabelka nie pasuje - moj samochód jest z 97 roku wersja HL kupiona w styczniu 98 i ma regulacje naterzenia oswietlenia zestawu wskaźników !! wiec rożne były model w roznych latach :)
a u mnie kostki własnie chyba do lusterek są :)
też to mam.Cytat:
Napisał yacub
Widocznie fiat jak zwykle, kładł co miał...
wymieniałem dziś ograniczniki drzwi przednich i od razu oblookałem okablowanie - faktycznie, w 1.2 EL nie ma kabla pod tweetery :idea: