Witam!
Zakupiłem do mojej Sieny strumienicę bez wejścia na sondę, i tu moje pytanie, czy sonda może być wkręcona na końcu kolektora? Ponieważ jest tam otwór w który jest wkręcona śruba.
Dzięki za pomocne odpowiedzi
Pozdrawiam!
To jest widok strony w wersji do druku
Witam!
Zakupiłem do mojej Sieny strumienicę bez wejścia na sondę, i tu moje pytanie, czy sonda może być wkręcona na końcu kolektora? Ponieważ jest tam otwór w który jest wkręcona śruba.
Dzięki za pomocne odpowiedzi
Pozdrawiam!
O ile pamięc mnie nie myli sonda powinna byc przed kolektorem :roll:
Tak jak kolega [color=red]KrzychuB[/color] napisał masz tylko jedna sondę lambdę przed katalizatorem. Samochody z dwiema sondami lambdami weszły do produkcji na przełomie roku 1999/2000 a dokładnie w modelu albea/palio weekend II
No właśnie mam sondę na początku katalizatora, a w zakupionej strumienicy niema wejścia na sondę tak jak w oryginalnym katalizatorze, a na końcu kolektora zauważyłem ten otwór, myślałem że jest też na sondę. Moglibyście mi powiedzieć do czego służy ?? :?: :?:
darex33, pstryknij fotkę taką ładną i wrzuc do tego tematu to dojdziemy co tam ma byc lub było :P
Zdjęcie nie moje jednak dobrze pokazuje miejsce o które mi chodzi ZDJĘCIE
Pozdrawiam
darex33, na zdjęciu ta śruba jest przed kolektorem :aniolek:
Ps. Najlepiej weź podjedź do mechanika, ale do dobrego mechanika i niech ona luknie na to, bo na zdjęciu widac śrubę ale sondy nie, sonda powinna byc wyżej położona :roll:
KrzychuB, raczej katalizatorem, a Hiena ma lambdę właśnie w nim.
waho., kurde pomyrdały mi się nazwy, akurat myślałem o czymś innym :P
No ja mam sondę w katalizatorze (na początku) i dlatego się pytałem czy można ją wkręcić w miejsce na zdjęciu.
darex33 możesz, o ile:
- otwór pasuje,
- nie oberwiesz jej na polskich dołach,
- będziesz miał gwarancję, że będzie działała prawidłowo.
Wg. mnie skoro jest wkręcona dopiero w kat i od góry to na pewno nie bez przyczyny.
Chyba najlepiej będzie zrobić dziurę w strumienicy i przyspawać tam nakrętkę pasującą do lambdy.
waho., nareszcie ktoś doradził mi na temat :) Dzięki za wszystkie odpowiedzi a zrobię tak jak wyżej napisał kolega, ponieważ nie jestem pewien czy soda będzie działać w tym otworze w kolektorze.
Pozdrawiam 8)