Witam mam taki problem przy predkosci okolo 90km odczuwam wyrazne drgania na karoseri w sience na kierownicy nic nie czuc . Czego to jest przyczyna?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam mam taki problem przy predkosci okolo 90km odczuwam wyrazne drgania na karoseri w sience na kierownicy nic nie czuc . Czego to jest przyczyna?
Pewności nie mam ale zbadaj stan poduszek silnika i skrzyni. Być może, któraś żegna się ze światem...
tak jak kolega czaki163, poduszki, koniecznie spr. a powiedz czy tak się dzieję tylko przy prędkości 90 czy większych i mniejszych także, jak jest przy ruszaniu na samym sprzęgle?
Witam tylko przy predkosci 90km tak do 100km powyzej jest juz OK
spr wyważenie kół i poduszki silnika, jak i skrzyni, tak j/w
A czy przypadkiem złe wyważenie kół nie objawia się drganiami kierownicy?
czaki163, masz racje. czesto sie tak dzieje. zle wywazone fele, pokrzywione fele, lub np uszkodzona opona :)
Ja mam to samo w swoim Palio, a jutro zmieniam przeguby, gdyż sądzę, że to od tego - sprawdź w ten sposób: Na postoju skręć na maxa kierownicą (obojętnie w którą stronę) i ruszaj jak zacznie stukać znaczy, że to na 99% przegub.Cytat:
Napisał arencio
mi też tak drgało i okazało się, że przednia opona od wewnętrznej strony miała 2 bąble wielkości małego jabłka, po wymianie opon wszystko ustało,, równie dobrze może pukać/stukać jak ma się luz na maglownicyCytat:
Napisał sluchawa21
No właśnie jestem po wymianie maglownicy (na nową) i mam ten sam problem, więc to nie maglownica. odpowiem jutro czy po wymianie przegubów się poprawiło. PozdroCytat:
Napisał palix
[size=2][ Dodano: 2010-07-17, 19:39 ][/size]
I już po naprawie. Cóż.. drgań nie ma, ale to raczej była wina niewyważonego koła ( brakowało 15g)